Şırnak Valiliği: İlköğretim öğrencilerine gözaltı haberleri gerçeği yansıtmıyor

Şırnak merkezde bir ilköğretim okulunda 3 öğrencinin gözaltına alındığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.<br/>...

Şırnak merkezde bir ilköğretim okulunda 3 öğrencinin gözaltına alındığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, devriye görevlerini ifa eden resmi polis aracına Şırnak merkez Rekabet Kurumu İlköğretim Okulu önünden geçişleri sırasında bir grup tarafından taşla saldırı olayı gerçekleşti. Olay sonrası yakında bulunan Rekabet Kurumu İlköğretim Okulu bahçesine kaçan şahıslardan iki kişi görevli memurlar tarafından yakalanarak, Şırnak Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Burada yaşı 12 olduğu anlaşılan çocuk hiçbir işlem yapılmadan ailesine verildi. 13 yaşında olan çocuk ise Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra ailesine teslim edildi.
Emniyet birimleri tarafından herhangi bir gözaltına alma işlemi olmadığını açıklayan Valilik, çocuklara taş atmamaları konusunda telkinde bulunulduğu kaydedildi. Yapılan yazılı açıklamada, “Terör örgütü tarafından her türlü olayda sık sık kullanılan çocuklar Valiliğimiz ve emniyet birimleri tarafından suçlu kişiler değil, geleceğimizi inşa edecek, yarının teminatı olan çocuklar olarak görülmektedirler. Şırnak’ta çocuklarımızın bu anlayış içerisinde eğitim ve öğretim hayatlarını sürdürmeleri için gerekli tüm hassasiyet gösterilmektedir. Çocukları bu tip eylemlerde kullanan, gördükleri her resmi aracı taşlamaları konusunda yönlendiren, öğrenci yurduna molotof kokteyli attıran şer odaklarına yönelik gerekli işlem ve önlemler çok yönlü olarak yürütülmektedir.” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz