Şırnak ve Diyarbakır'da polise saldırı: 3 şehit

Şırnak ve Diyarbakır'da dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırılar sonucu 3 polis şehit oldu.

ŞIRNAK'ta PKK'lılar polis kontrol noktasın bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 2 polis memuru şehit olurken, 5 polis de yaralandı.

Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lılara yönelik düzenlenen helikopter destekli operasyonda 2 PKK'lı öldürüldü. Kaçan diğer PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyonlar sürüyor.

Saldırı 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı girişindeki polis kontrol noktasında bugün saat 05.45 sıralarında meydana geldi. PKK'lılar polis kontrol noktasına getirdikleri bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araç paramparça olurken, ilk belirlemelere göre 2 polis şehit oldu, 5 polis de yaralandı. Yaralılar bölgeye giden ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Saldırının ardından dağlık alana kaçan PKK'lıların bulunduğu alanlara önce 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havan topları atıldı. Ardından kalkan Kobra helikopterlerle PKK'lılar yoğun ateş altına alındı. Operasyonda ilk belirlemelere göre 2 PKK'lı öldürüldü. PKK'lıların kaçtığı bölgeye 3 Sikorsky helikopterle özel eğitimli komandolar indirilirken, karadan da polis özel harekat timleri sevk edildi. Bölgede zaman zaman PKK'lılarla çatışmalar sürüyor.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Şırnak Valiliği, PKK saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"13.09.2015 günü saat 05.45 sıralarında ilimiz Şırnak merkez Uludere Yolu Polis Uygulama noktasına Bölücü Terör Örgütü Mensuplarınca bomba yüklü aracın patlatılması suretiyle yapılan saldırı sonucunda 2 polis memurumuz şehit olmuş, 5 polis memurumuz yaralanmıştır. Vatandaşlarımızın duyarlılığı ve katkılarıyla saldırının ardından yapılan operasyon sonucunda saldırıyı gerçekleştiren 5 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Operasyonlar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Reklam
Reklam

PKK, SİLVAN'DA HENDEK KAPATAN POLİSE ROKETATARLA SALDIRDI: 1 ŞEHİT

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde sokaklara kazılan hendekleri kapatmaya giden polis ekiplerine bir grup PKK'lı tarafından roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis ve 1 sivil yaralandı.

Silvan İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin sokaklara kazdıkları hendekleri kapatmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait ekipleri, bu sabaha karşı çalışma başlattı. Zırhlı araçlar ve kepçe ile Mescit Mahallesi'ne giden polis ekiplerine PKK'lılar roketatar ve otomatik silahlarla saldırıda bulundu. Atılan roketatarın isabet ettiği kepçe alev alırken, içinde bulunan 1 polis memuru şehit oldu, 1 polis de yaralandı.

Polislerin anında karşılık vermesiyle güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında patlama sesi üzerine evinin bolkonuna çıkan 35 yaşındaki Hüseyin Yıldız yaralandı. Yaralı polis memuru ve evinde yaralanan Hüseyin Yıldız Diyarbakır'daki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Saldırıyı düzenleyen PKK'lılar etkisiz hale getirmek için ilçede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında Mescit Mahallesi'nde çatışma çıktı. Yer yer devam eden çatışmada henüz ölen ya da yaralanan konusunda bilgi alınmadı.

SICAK TEMAS SAĞLANDI, O ANLAR KAMERADA

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde sokaklara kazılan hendekleri kapatmaya giden polis ekiplerine bir grup PKK'lı tarafından roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi.

Saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis ve 1 sivil yaralandı. Saldırının ardından PKK'lı teröristlere yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı. Polisin düzenlediği operasyonda PKK'lı teröristler ile sıcak temas sağlandı ve çatışma çıktı. Çatışma DHA kameraları tarafından görüntülendi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI TÜM İLÇEDE UYGULANMAYA BAŞLANDI

Silvan'da 1 polis memurunun şehit olduğu saldırın ardından Mescit, Tekel ve Konak Mahallesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağı öğleden sonra tüm ilçede uygulanmaya başlandı. Sokağa çıkma yasağı kararı polis araçları ve camilerden yapılan anonslanla halka duyuruldu. Silvan'da oturanlar evlerine çekilirken, PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülüyor. İlçenin tüm giriş ve çıkışları tutulurken, araçlarda detaylı aramalar yapılıyor. Güvenlik güçleri Silvan Üçyol Mevkii'nde Diyarbakır yönünden gelen araçları durdurup ilçe merkezine gidişlerine izin vermedi.

Reklam
Reklam

3 MAHALLEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde sokaklara kazılan hendekleri kapatmaya giden polis ekiplerine bir grup PKK'lı tarafından roketatar ve otomatik silahlarla düzenlenen saldırıda 1 polisin şehit olması ve 1 polis ve 1 sivilin yaralanmasının ardından Mescit, Konak ve Tekel Mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, PKK’lı teröristler tarafından polise düzenlenen saldırıda, 1 polis şehit oldu, 1 polis ve 1 sivil vatandaş yaralandı. Sabah saatlerinde teröristler tarafından düzenlenen roketli saldırıda şehit düşen polis memurunun ise Diyarbakır'ın Çermik ilçesi nüfusuna kayıtlı Ali Öztürk olduğu belirtildi.

Silvan ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması tarafından açılan hendekleri kapatmak için mahalle arasına giren zırhlı polis kepçesine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda kepçe operatörü polis şehit oldu, bir polis memuru ile bir sivil vatandaş yaralandı. Yaralı vatandaşın eski AK Parti İlçe Başkanı İsmet Yıldız’ın oğlu Hüseyin Yıldız olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Saldırıdan sonra çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. Polisler, teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı. Ara sokaklara giren polis ekipleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışma ilçenin ara sokaklarında devam ediyor.

3 KENTTE AİLELERE ACI HABER

Şırnak’ta şehit olan üç çocuk babası polis Şahin Altmış’ın Adana’da yaşayan eşi Özlem Altmış, sosyal paylaşım sitesinde “Şehit haberi almayacağımız bir gün olsun” deyip, dua ettiği günün ertesinde acı haberi aldı. Polis Soner Yıldırım’ın Trabzon’daki babası Muhammet Aydoğdu, “İstifa et dedim, etmedi. ‘Düşmanlarla savaşacağım’ diyordu” diye konuştu. Diyarbakır Silvan’da şehit olan polis Ali Öztürk’ün (25) Şanlıurfa Siverek’teki ailesi acı haberi aldıktan sonra evden Zazaca ağıtlar yükseldi. Şehit polis memuru evli ve 2 çocuk babasıydı. Altmış ve Öztürk memleketlerinde dün toprağa verildi.

"İSTİFA ET DEDİM ETMEDİ"

Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit edilen polis memuru Soner Yıldırım'ın babası Mahmut Yıldırım, "İstifa et dedim, etmedi, 'düşmanlarla savaşacağım' diyordu" dedi.

Reklam
Reklam

POLİS ARKADAŞLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Ambulans şoförü olarak Trabzon Tonya'da görev yapan baba Mahmut Yıldırım, acı haberi almasının ardından Soğuksu Mahallesi'ndeki evine geldi. Yakınları tarafından karşılanan ve sinir krizi geçiren Yıldırım'ı, arkadaşları ve polis memurları sakinleştirmeye çalıştı.

Allah'tan sabır dileyen baba Yıldırım, "İstifa et dedim, etmedi, 'düşmanlarla savaşacağım' diyordu. O kadar cesaretliydi ki bu işi veren Allah" diye konuştu. Şehit polis memurunun 76 yaşındaki dedesi Ali Yıldırım ise bu yaşta böyle bir acı yaşamayı aklından bile geçirmediğini söyledi.

ANNESİ ACI HABERİ HUZUREVİNDE ALDI

Yıldırım kardeşler, görevli polisler ve sağlık görevlileri, Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne giderek, burada hemşire olarak çalışan anne Havva Yıldırım’a oğlunun şehit olduğu haberini verdi. Acılı haberi alan anne, gözyaşlarına boğuldu. Huzurevi çalışanları da gözyaşlarını tutamadı.

BİR YILDIR ŞIRNAK'TA GÖREVLİYDİ

Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit düşen, polis memuru Şahin Altmış'ın (45) memleketi Malatya'daki ağabeyinin evinde acı hakim.

Reklam
Reklam

Şahin Altmış'ın Yeşilyurt ilçesinde bir apartmanda oturan ağabeyi Nurettin Altmış ve babası Mustafa Altmış'a acı haber verildi. Ambulansın hazır bekletildiği sokakta belediye ekipleri tarafından taziye çadırı kurulması için çalışma yapılıyor. Şehidin ağabeyinin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit Şahin Altmış'ın annesi Mediha Altmış'ın 15 yıl önce vefat ettiği belirtildi. Şehit Altmış'ın bir ablası ve bir ağabeyi olduğu belirtildi.

"BABAM GİTTİ BİR DAHA GELMEYECEK"

Şehit polisin eşi Özlem Altmış, üniversiteye hazırlanan oğlu Furkan, TEOG’a hazırlanan kızı Zeynep ve henüz ilkokuldaki küçük oğlu Enes Altmış, acı haberi duyar duymaz şehidin cenazesinin toprağa verileceği Malatya'ya gitmek üzere
hazırlandı. Gözyaşları içerisinde evden çıkan aile, komşularının telkinleriyle güçlükle ayakta durdu. Anne ve evlatları birbirlerine sarılarak uzun süre ağladı. Şehit polisin küçük kızı Zeynep, “Babam gitti, bir daha gelmeyecek” diyerek feryat etti. Polisin eşi ise, "Bir yanım gitti" diye ağlayarak acısını dile getirdi.

Reklam
Reklam

ÜÇ ÇOCUK BABASIYDI

Üç çocuk babası Altmış'ın eşi Özlem Altmış ve çocuklarının Adana'dan Malatya'ya gelmek üzere yola çıktığı, Şahin Altmış'ın bir yıl önce Şırnak'a tayin edildiği kaydedildi.

EŞİ TABUTA SARILIP AĞIT YAKTI

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde hendek kazma olaylarına müdahale ederken PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Ali Öztürk için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Yapılan konuşmanın ardından Diyarbakır Müftü Yardımcısı Abdullah Işık tarafından şehit Ali Öztürk için dua okunarak helallik alındı.

Daha sonra tabutun başına gelen şehidin eşi Semra Öztürk ve şehidin yakınları uzun süre 'Ali'm' diye ağıt yaktı. Tabutun başına getirilen küçük Tuğçe burada da uzun uzun babasının tabutuna ve fotoğrafına baktı.

'ARTIK SON ŞEHİT OLSUN'

Törenin ardından protokolden ayrılan Vali Hüseyin Aksoy ve komutanlar şehidin ailesine başsağlığı diledi. Bu sırada 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ile konuşan şehit polisin bir yakını, "Mücadele etmem gerekiyorsa yaparım. Çocuğumla ve herşeyimle. Hepimiz istiyoruz ki bu artık son şehit olsun. Evlere düşen ateş son olsun. Bizim evimiz yüreğimiz yandı. İnşallah son olsun. Kimsenin yüreği yanmasın. Biz Kürt kökenliyiz. Annemiz babamız Kürt. Türk'ü bu tarafa, Kürt'ü diğer tarafa koysalar ben ortalarında dururum. Biz Kürt olarak burada duracağız. Burada da orada da kardeşlerimiz var. Son damlaya kadar hazırız" dedi.

Yapılan törenin ardından şehit Ali Öztürk'ün cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'ne bağlı Gürüz Köyü'ne götürüldü.

Anahtar Kelimeler: