Şırnak Yağmur Koleji’nde 'Matematiksizsiniz' Şenliği

Şırnak Yağmur Koleji’nde Matematik şenliği düzenlendi. Okul Müdürü Mahmut Umut, Matematiği öğrencilere görsel olarak tanıtıp,...

Şırnak Yağmur Koleji’nde Matematik şenliği düzenlendi. Okul Müdürü Mahmut Umut, Matematiği öğrencilere görsel olarak tanıtıp, öğrencileri “pi sayısı” ile tanıştırdıklarını söyledi.

Şırnak il merkezinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Yağmur Koleji, Matematik Şenliği düzenleyerek öğrencileri ‘Pi sayısı’ ile tanıştırdı. Pi sayısı pastası yaptırarak öğrencilerin yoğun bir gün yaşaması ve dolaylı olarak öğrencilerin tecrübe yaşaması ile” pi” sayısını unutmamalarını sağlamak istediklerini söyleyen Özel Yağmur Koleji Müdürü Mahmut Umut, böylelikle matematiğin zor ve zecri yanlarından sıyrılıp etkinliğe dayalı kısımlarıyla öğrencileri eğlendirerek öğrenmeyi yaşatmak istediklerini ifade etti. Umut, “Bu yaşantı sayesinde, matematiğin, nefret edilen değil sevilebilir bir ders olduğunu göstermek istedik. Pi pastasının hemen paralelinde ise jenga akıl ve strateji oyunları vardı. Matematiksizsiniz, Yağmur Koleji yarışması, bir resmin içinde derinliğine farklı resimler bulunması gibi zengin içerikli sergilerimiz var.” dedi.

Reklam
Reklam

Müdür Mahmut Umut, bu etkinliklerin, öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişimleri için oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, aynı zamanda sosyalleşmenin de bunun güzel getirisi olabileceğini söyledi. Bu tür etkinliklerin yıl boyunca devam edeceğini dile getiren Umut, okulun kalitesinin bunlarla anlaşılabileceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: