Şırnaklı Çocuklara Analitik Düşünce Eğitimi Verilecek

Şırnak Menar Mental Aritmetik Merkezi il dahilerini ortaya çıkarmak için 04-12 yaş grubuna yönelik Atatürk...

Şırnak Menar Mental Aritmetik Merkezi il dahilerini ortaya çıkarmak için 04-12 yaş grubuna yönelik Atatürk Mahallesi'nde hizmet vermeye başladı.

Eğitim teknikleri hakkında bilgi veren Şırnak Menar Mental Aritmetik Merkezi İl Temsilcisi Nihal Kaçkin; Şırnak'ta eğitimde yeni bir çığır açacak, geleceğin dahilerini yetiştirme adına çocuklara kalıcı bir eğitim vereceklerini söyledi. Kaçkin, "Çocuklarımız bu eğitimle birlikte daha gelişmiş sağ ve sol beyin, hızlı ve doğru hesaplama, matematik sevgisi, keskin görüş işitme ve algılama, dikkat ve yoğunlaşma, gelişmiş analitik düşünce, yaratıcılık, daha güçlü bellek, hızlı refleks ve en önemlisi gelişmiş özgüven becerilerine sahip olacaklar. Verilecek eğitim, çocuklarımıza birçok fayda sağlayacak. Öncelikle çocuklarımızda dikkat dağınıklığı ve unutkanlık varsa bunu ortadan kaldıracak, bu eğitim sonunda çocuğun kendine özgüveni gelecek, çocukta algılama problemi değişecek, sayısal derslerde çocuk hesap makinesinden daha hızlı işlem yapmaya başlayacak. Sözel derslerde okuduğu bir şeyi unutmamaya başlayacak. Bunun yanında çocuğun düşünme tarzı ve bakış açısı değişiyor. Ayrıca biz büyüklerin kaçırdığı ayrıntıyı çocuklar yakalamaya başlıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin bu eğitime gerçekten ihtiyacının olduğunu belirten Kaçkin, Şırnak ilinin ise daha çok ihtiyacının olduğunu söyledi. Kaçkin, "Programa katılan çocuklar 4-12 yaş grubundan oluşuyor. 4-12 yaş arasındaki gruba biz bu eğitimi veriyoruz. Fakat bu yaş aralığındaki bütün çocuklara eğitime başlamadan önce çocuklarda yeterli zihinsel gelişme olmuş mu buna yönelik bir test yaparak bakıyoruz. Rakamları tanıyan bu eğitimde algılama problemi olmayan her çocuğu eğitim programına alıyoruz. Altı yaşında okuma yazması olmayan bir çocuk normal bir kişiden daha hızlı işlem yapmaya başlıyor. Sayıları en iyi şekilde kullanıyor ve hesap makinesinden daha hızlı işlem yapıyor” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: