Şırnaklı gazeteciler İstanbul’un tarihi yerlerini gezdi

Şırnak'ın merkez ve ilçelerinde görev yapan gazeteciler İstanbul’daki tarihi yerleri gezdi.Sabah namazını Eyüp Sultan Camisi’nde...

Şırnak'ın merkez ve ilçelerinde görev yapan gazeteciler İstanbul’daki tarihi yerleri gezdi.

Sabah namazını Eyüp Sultan Camisi’nde kılan Şırnaklı gazeteciler, buradaki manevi ortamdan çok etkilendiklerini söyledi. Sabah namazından sonra Minyatür Türkiye Parkı (Miniaturk)'ndaki eserleri dikkatlice inceleyen gazeteciler, Panorama 1453 Tarihi Müzesi'ni ziyaret edip İstanbul’un fethine şahit oldu. Şırnaklı gazeteciler, daha sonra Samanyolu televizyonu, Zaman gazetesi, Fatih Camisi ve türbesi, Ayasofya Camisi'ni ziyaret etti. Akşam da sinemada Fetih 1453 filmini izledi. Gazeteciler, öğle yemeğinde Cihan Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Abdulhamit Bilici ile görüştü.

Reklam
Reklam

Silopi Haber73 Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Demirhan, İstanbul’a daha önce birkaç kez geldiğini, fakat tarihi yerleri gezme imkanını bir türlü bulamadığını söyledi. Demirhan, “Özellikle sabah namazımı Eyüp Sultan Camisi’nde kılmak beni derinden etkiledi. İmkanım olsa tekrar o Eyüp Sultan Camisi’nde namaz kılmayı isterdim. Şırnak’ta beraber çalıştığımız arkadaşlarımızla İstanbul’un tarihi yerlerini çok yakında görme imkanı buldum. Bu organizasyonu düzenleyen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Şırnak Olay Gazetesi Muhabiri Selahattin Taşar, “İstanbul’a ilk gelişimdi. Sabah namazını Eyüp Sultan Camisi’nde kıldık. Çok manevi bir atmosfer vardı. Beni çok derinden etkiledi. İslam dininin gerçek anlamda yaşandığı bir ortamda ibadet ettiğimize inanıyorum. Ondan sonra Panorama 1453 Tarihi Müzesi'ndeki gezide kendimi İstanbul’un fethinin atmosferinde hissetim. Miniaturk ziyaretinde Türkiye’nin bütün güzelliklerini bir arada tutan ve insanları gerçek anlamda kendine hayran bıraktıran bir izlenim vardı. Bu gezide emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İlke Haber Ajansı Muhabiri Abit Dündar da duygularını şöyle dile getirdi: “Doğu-batı kaynaşması adına yapılan bu tür etkinlikler ve görüşmeler ön yargıları ortadan kaldırıyor. Dileğim odur ki doğunun özü olan manevi değerleri er veya geç batıdaki kardeşlerimiz keşfedecekler. Biz buraya geldik ve buradaki tarihi yerleri gezdik ve gerçekten çok etkilendik. Özellikle Eyüp Sultan’daki sabah namazında insanların akın akın camiye gelmesi beni derinden etkiledi. Bizim buraya gelmemize vesile olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum ve bu tür etkinliklerin devamını dilerim.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz