Şırnaklı Öğrenciler Ecdatlarıyla Buluşmak Için Çanakkale’ye Gitti

Şırnak’ta okuyan 665 öğrenci, ecdatlarıyla buluşmak üzere Çanakkale’yi ziyaret ediyor. Şırnak Valiliği, kaymakamlıklar ile FEM...

Şırnak’ta okuyan 665 öğrenci, ecdatlarıyla buluşmak üzere Çanakkale’yi ziyaret ediyor. Şırnak Valiliği, kaymakamlıklar ile FEM Dershaneleri’nin ortaklaşa düzenlediği gezide öğrenciler Çanakkale, İstanbul, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’yı gezecek.

'Torunlar Ecdadıyla Buluşuyor' projesi kapsamında 485 erkek, 180 kız öğrenci olmak üzere toplam 665 öğrenci, İstanbul ve Çanakkale gezilerine uğurlandı. 5 gün sürecek gezide öğrenciler Çanakkale, İstanbul, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’yı gezecek. Bazı öğrenciler İstanbul’u ve Çanakkale’yi ilk kez görecekleri için çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Şırnaklı öğrenciler, İstanbul’u 2 gün gezdikten sonra gezilerine Çanakkale’de devam edecek. Öğrenciler, burada Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret ederek ecdatla bir araya gelecek. Gezi hakkında açıklamada bulunan Silopi FEM Dershanesi öğretmenlerinden Ekrem Altınbaş, Silopi Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen proje kapsamında sadece Silopi’den 200 öğrenciyi İstanbul ve Çanakkale gezilerine götüreceklerini söyledi. Altınbaş, “Silopi dışına çıkmayan öğrencilerimizi, İstanbul Çanakkale gibi şehirlerde gezdirerek, onların bu güzellikleri görmesini istiyoruz.” dedi.

Kafilenin sorumlu öğretmenlerinden Ali Güçlü ise "Silopi Kaymakamlığı ve Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu İstanbul ve Çanakkale gezisine katılıyoruz. Silopi Lisesi Silopi Anadolu Lisesi Silopi Atatürk Lisesi'nin öğrencileriyle birlikte 5 günlük bir geziye katılacağız.” diye konuştu.

Güçlü, öğrencilerin, bu ülkenin öğrencileri olduğunu, Silopi'de doğup büyüdüğünü ama İstanbul gibi büyük bir şehri görmediklerini ifade ederek, "Geçmişte 250 bin şehit vermiş olduğumuz Çanakkale gibi Çanakkale destanının yaşandığı bir yeri görmediler, Çanakkale anıtını görmediler, amacımız birlik ve beraberlik içinde Silopi'deki gençleri İstanbul'daki kültürel ve sosyal zenginlikleri tanıtmak, Çanakkale destanının yaşanmış olduğu oraları arkadaşlara göstermek, hep beraber amacımız bu, inanıyorum ki arkadaşlar da bu ruhla bu aşkla bu zaman zarfında bunu hissedecekler, mutlu bir şekilde gezip göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Geziye katılan öğrenciler ise Türkçe ve Kürtçe olarak yaptıkları konuşmalarında, böyle bir geziye ilk kez katılacakları için heyecanlı olduklarını ifade ederek, böyle bir projeyi gerçekleştiren kurumlara çok teşekkür ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: