Şırnaklılar Havaalanına Şerafettin İsminin Verilmesine Sevindi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şerafettin Elçi'nin adının Şırnak Havaalanı'na verildiğini açıklaması, Şırnaklıları sevindirdi.Başbakan Recep Tayyip...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şerafettin Elçi'nin adının Şırnak Havaalanı'na verildiğini açıklaması, Şırnaklıları sevindirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl hayatını kaybeden Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'nin adının Şırnak Havaalanı'na verildiğini açıklaması, Şırnak'ta sevinçle karşılandı. Şırnaklılar bu tür projelere Kürt büyüklerinin isimlerinin verilmesini olumlu bulduklarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiklerini söyledi. Karara sevinen Sakin Altan adlı esnaf, değer verdikleri insanların isimlerinin yaşatılmasına sevindiğini söyledi. Altan, "Bu tür projelerde böyle değerli isimlerin olması bizi sevindiriyor. Bu tür projelere devam edilmesi bizi daha çok sevindirecek" dedi.

Reklam
Reklam

Güney Bilgeç adlı vatandaş ise, Şerafettin Elçi gibi bir büyüklerinin böyle bir projenin ismine verilmesinden gurur duyduklarını belirterek, "Önümüzdeki diğer büyük projelerde de aynı şekilde büyüklerimizin ismi verilirse daha da gurur verici olur. Daha da mutlu oluruz" diye konuştu.

Hureyle Şan adlı vatandaş, Şerafettin Elçi gibi bir büyüklerinin isminin havaalanına verilmesine sevindiklerini söyledi. Mehmet Barış adlı esnaf da, karardan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Havaalanının isminin Şerafettin Elçi olarak değiştirmelerine seviniyoruz, gerçekten de bu bizleri mutlu etmiştir. Bu bölgenin yazarları, alimleri, bilginlerinin isimlerinin yaşatılması için hastanelere, üniversitelere, fakültelere isimlerinin verilmesini istiyoruz. Şerafettin Elçi'nin ismi ölümsüzleştirildi bir nevi. Bütün yazarların, bütün Kürt siyasetçilerin isimlerinin de böylesi projelere verilmesini istiyoruz. Hem memnunuz, hem de devamının gelmesini istiyoruz. Hem barış açısından hem de güzellik açısından. Yani bu Türkiye'deki mozaiği belli ediyor. Kürt'ün, Alevi'nin her yerin isimlerinin verilmesini istiyoruz. Gerçekten de her ilin veya her bölgenin kendi isimleriyle anılması bence daha güzel. Yani bu yapılması gereken bir şeydir. Daha iyi olmasını istiyoruz. Yapan herkese, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz