Şırnaklılar Vanlı depremzedelere kucak açtı

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde zarar gören vatandaşlar için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği...

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde zarar gören vatandaşlar için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimat ile kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhaneleri kullanılmaya başlandı. Bu uygulama kapsamında Şırnak Valiliği de Van’dan gelen ilk konuklarını karşıladı. Şırnak’ın İdil ilçesine gelen ilk kafilede 32’si çocuk 45 kişi bulunuyor. İdil Kaymakamı Mustafa İmamoğlu tarafından gece saatlerinde karşılanan depremzede vatandaşlar İdil Öğretmenevi'ne yerleştirildi. Bütün ihtiyaçları Şırnak Valiliği tarafından karşılanan vatandaşlar odalarına yerleştirildi. Öğretmenevinde depremzedelere üç öğün sıcak yemek hizmeti ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri şekilde görevlilerce 24 saat hizmet verilecek. Depremzedeler sağlık taramasından geçirildi. Öğrenci olan çocuklar tespit edilerek Öğretmenevine en yakın okullara kayıtları yapılacak.
Konu ile ilgili açıklama yapan İdil Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, "Komşu ilimiz Van’da meydana gelen hepimizi milletçe derinden etkileyen ve üzen deprem afetinde zarar gören vatandaşlarımızı Şırnak’ta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İdil Kaymakamlığı olarak Valiliğimizin koordinesinde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elimizden gelen her türlü imkânı seferber ettik ve bundan sonrada bu yardımlara devam edeceğiz. Böylelikle Şırnaklının misafirperverliğini ve kadirşinaslığını göstermiş olacağız. İlk etapta 10 ailemizi misafir ediyoruz. Misafirlerimizin her türlü ihtiyacı 24 saat boyunca karşılanmakta, öğrencilerimizin okul kayıtlarını yaptıracağız ve onların yaşadıkları travmadan kurtulabilmeleri için her türlü katkı ve yardımı tüm kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli bir şekilde çalışarak sağlayacağız. Bundan sonra gelecek olan vatandaşlarımız için de Şırnak Valiliği bünyesinde çalışmalar son hızla sürdürülmektedir. Tüm vatandaşlarımıza hoş geldiniz diyor ve onları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu tekrar belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.
Gelen ilk kafilenin Şırnak’ta konuk edilmesinin ardından Van’dan gelecek olan diğer aileler için Şırnak Valiliği tarafından çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz