Şırnak'ta 'a'dan Z'ye Sağlık' Konferansı

Şırnak'ta 'A'dan Z'ye Sağlık' konferansı düzenlendi.AK Parti İl Teşkilatı binasında düzenlenen konferansta, Ankara Kadın Sağlığı...

Şırnak'ta 'A'dan Z'ye Sağlık' konferansı düzenlendi.

AK Parti İl Teşkilatı binasında düzenlenen konferansta, Ankara Kadın Sağlığı Derneği gönüllü doktorlarından Reprodüktif İmmünoloji Uzmanı Dr. Buğra Buyrukcu katılımcılara bilgi verdi. Kadın hastalıklarını konuşmaya geldiklerini belirten Dr. Buyrukcu, "Kadın hastalıkları çok mahrem bir konu. Mahrem bir konu olduğu için kadınlar kimseyle konuşamıyorlar. Kimseyle konuşamadıkları şeyleri maalesef ki kulaktan dolma bilgilerle yapıyorlar ve çok yanlışlara yol açıyorlar. Kadın hastalıklarında kulaktan dolma bitkisel tedaviler ve diğer tedavilerin uygulandığı, yanlış uygulandığı durumda da geri dönülmez hatalara yol açılıyor. Bu hastalıkların nasıl tedavi ile düzeleceğini, hangi aşamalarda kadınların ne yapması gerektiğini, nasıl teşhis koyacaklarını, ne teşhis koyacakları için neler yapacaklarını, doktora gitmeden önce nelere dikkat edeceklerini ve doktorun verdiği tedavinin dışında yapacak oldukları şeyleri anlatacağız" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Halkla İlişkiler Birim Başkanı Şenel Pekuz, "Biz ilimizde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak kadın sağlığı eğitimi vermeyi hedefledik ve şuanda Şırnak 43. ilimiz. Geri kalan diğer illerimizi inşallah bu yıl içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Ama dediğim gibi bu 81 ilimizi kapsayan bir proje. Şırnak bu 43. ilimiz. Şırnak’taki Kadın Kolları Teşkilatımız ve daha doğrusu il teşkilatımız çok verimli çalışıyorlar, çokta başarılılar. Biz onların her zaman arkasında olmayı ve her zaman destek vermeyi istiyoruz" diye konuştu.

"GENÇLERİN ŞEHİT OLMASINI İSTEMİYORUZ"

Sağlık konferansında barış süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan ise, gençlerin artık şehit olmasını istemediklerini ve barış sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sonuna kadar destek çıkacaklarını söyledi. Atan, "Bizler kadınlar olarak bu barış sürecine en büyük desteği vermeliyiz. Çünkü şehidini kaybeden sayısızca kadınımız var aramızda. Biz bir daha şehit vermek istemiyoruz. Biz bir daha gençlerimizin ölmesini istemiyoruz. Bunun için el ele, hep beraber omuz omuza Başbakanımıza destek çıkmak zorundayız. Bu barışı sağlayacağız. Emin olun ki en büyük ekip siz kadınlar olacaksınız. Çünkü sizler evlatlarınızı kaybediyorsunuz. Çünkü sizler eşinizi kaybediyorsunuz. Çünkü sizler elleri kınalıyken, nişanlıyken sevdiğiniz gelmiyor. Topraklar uğruna şehit oluyor. O yüzden artık çiçekler yeşersin. Cudi’nin eteklerine kanlar değil bembeyaz ırmaklar aksın istiyoruz. Biz Şırnaklılar olarak, kadınlar olarak sonuna kadar kim ne derse desin, CHP ne demiş umurumuzda değil, MHP ne diyorsa desin biz yüreğimizle, sevgimizle Başbakanımızın arkasındayız. Barış diyoruz, özgürlük diyoruz, huzur diyoruz. Sizlerle barışı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz