Şırnak'ta Av Denetimleri Devam Ediyor

Şırnak'ta, yasa dışı avlanan avcılara ait tüfeklere el konuldu.Şırnak İl Orman ve Su İşleri Şube...

Şırnak'ta, yasa dışı avlanan avcılara ait tüfeklere el konuldu.

Şırnak İl Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Uludere ilçesi İnceler mevkiinde av koruma ve kontrol ekibi ile jandarma ekiplerinin koordineli çalışması sonucunda, avlanmanın yasaklandığı sahada, avlanma sürelerine uymadan ve avcılık belgesi olmadan avlandıkları tespit edilen 5 kişinin yakalandığı belirtildi. Açıklamada, "Kabahatin konusunu oluşturan otomatik ve yarı otomatik av tüfekleriyle birlikte yakalanmış olup, 5 adet av tüfeği ele geçirildi. Şahısların vurmuş olduğu ölü vaziyetteki 4 adet kınalı keklik ve 1 adet alakarga veteriner raporu ile insan gıdası olarak tüketilmesi uygun olmadığından imha edilmiştir" denildi. Açıklamada ayrıca il merkezi ve ilçelerde avcı eğitim kursları açılmış olmasına rağmen, avcı eğitim kurslarına katılıp avcılık belgesi almayan vatandaşlara kesinlikle müsaade etmeyeceklerini kaydedilerek, şahıslar hakkında; 5 bin 960 lira idari para cezası, bin 550 lira tazminat olmak üzere toplamda 7 bin 510 lira para cezasının uygulandığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Kaçak ve usulsüz avlanan şahıslara yönelik olarak denetim faaliyetlerinin gece ve gündüz yoğun bir şekilde devam ettiği belirtilen açıklamada, "Bölgemiz genelinde bulunan yaban hayvanları, bunların yaşam alanları ve doğanın korunmasına gereken özenin gösterilmesi, avcılığın belli etik kurallar içinde yapılması, doğal yaşam alanlarında bulunan yaban hayvanlarımızın ve doğal zenginliklerimizin korunması, yasa dışı avlanmanın önüne geçebilmek amacıyla, başta avcılar olmak üzere bütün vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerekiyor" ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: