Şırnak'ta Karayolu Güvenliği Ve Trafik Haftası Etkinliği

ŞIRNAK (A.A) - Şırnak'ta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle "Trafik Güvenliği ve Yaya Bilgilendirme Semineri" düzenlendi.

ŞIRNAK (A.A) - Şırnak'ta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle "Trafik Güvenliği ve Yaya Bilgilendirme Semineri" düzenlendi.

Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası (ŞTSO) Toplantı Salonundaki seminere Emniyet Müdür Yardımcıları Fahri Aktaş, Necmettin Açı, ŞTSO Genel Sekreteri Cihat Sakın ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerde konuşan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü İlhan Karslı, Şırnak'ta 2012 yılında meydana gelen trafik kazalarında 29 kişinin hayatını kaybettiğini, 405 kişinin de yaralandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Kazalarda ölü sayısının, hastaneye sevk edilen yaralarının hayatını kaybetmesi ile 3-4 katına çıktığına dikkat çeken Karslı, "Günlük yaşantımız içerisinde yaya olarak trafik unsurlarıyla sürekli karşı karşıya kalan öğrencilerimizin trafik konusunda bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması, başta aile fertlerimizi trafikle ilgili bildikleri yanlışların düzeltilmesinde bu seminer önemli rol oynayacaktır" dedi.

Seminerin ardından şiir ve komposizyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Muhabir: Şaban Yılmaz / İbrahim Yakut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: