Şırnak'ta Okullarda Süt Dağıtımına Başlandı

ŞIRNAK (A.A) - Şırnak'ta okullarda süt dağıtımına başlandı.

ŞIRNAK (A.A) - Şırnak'ta okullarda süt dağıtımına başlandı.

TOKİ İlköğretim Okulu'nda düzenlenen süt dağıtımında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Aslan, bu yılki Okul Sütü Programı'ndan il genelinde toplam 69 bin 58 öğrencinin yararlanacağını söyledi.

Süt alerjisi olan çocuklara süt verilmeyeceğini belirten Aslan, "Pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftanın 3 günü öğrencilere süt dağıtılacak. Süt, büyüme ve gelişmenin temel yapı taşlarını içerir. Vücudun birçok hayati fonksiyonunu sağlayan kalp, sinir ve kas hücreleri için gerekli unsurlara sahiptir. Sütte, kalsiyumun yanı sıra, potasyum, fosfor ve protein bulunur. Süt, hücre dokularının oluşmasında yıpranan kısımların yenilenmesinde önemli rol alırken, uzun ve sağlıklı bir hayat için ideal bir besindir. Faydaları saymakla bitmeyen sütün veya sütten yapılan yiyeceklerin günde en az yarım litre tüketilmesi gerekmektedir. Ancak Türkiye'de, kişi başına yıllık süt tüketimi, sadece 5-6 litre düzeyindedir" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Cafer Balık / Nail Kadırhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: