Şırnak'ta Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Verildi

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) Teknik Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan Şırnak Valiliği projesi...

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) Teknik Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan Şırnak Valiliği projesi çerçevesinde, valilik proje koordinasyon merkezinde, Şırnak Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarından katılan çalışanlara proje döngüsü yönetimi eğitimi verildi.

Eğitimin uzman eğitmen Servet Soyuşen tarafından 14-18 Mayıs 2012 tarihleri arasında 5 gün olarak verildiği belirtildi. Eğitimde katılımcılara; projelerle ilgili olarak detaylı bilgiler aktarıldı. Eğitimle ilgili bilgi veren DİKA Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Faik Buğday, ajans desteği ile verilen eğitimin Şırnak için büyük önem arz ettiğini söyledi. Buğday, "İl valisinin talimatları ve desteği ile Şırnak'ta bir proje yazma ekibi oluşturmaya çalışıyoruz. Şuan itibarı ile ve önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte proje yazma mantığını kavramış, proje yazabilen kişilerin kıymetli revaçta olacaktır. Yeterli ve kaliteli proje yazılamadığı için ilimiz, hem ajansımızın hem de diğer hibe ve AB fon kaynaklarından yeterince yararlanmıyor. Bu eğitimler sayesinde ve ajans olarak bizim yardımımız ile proje yazma farkındalığı ve kültürünün gelişeceğine ve bunun Şırnak'a çok olumlu yansıyacağına inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: