Şırnak'ta telefon düzenekli 500 gram A-4 patlayıcı ele geçirildi

Şırnak'ta bir yolcu minibüsünde yapılan aramada telefon düzenekli ve mıknatıslı 500 gram A–4 patlayıcı ele...

Şırnak'ta bir yolcu minibüsünde yapılan aramada telefon düzenekli ve mıknatıslı 500 gram A–4 patlayıcı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak bombayı taşıyan kurye dâhil olmak üzere gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı tutuklandı.
Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarının Cizre'de bombalı eylem hazırlığı içinde oldukları yönünde alınan istihbarat sonucu Şırnak-Cizre arasında yolcu taşıyan bir minibüste arama yapıldığı belirtildi.
Cizre girişinde durdurulan minibüste yapılan aramada, telefon düzenekli, mıknatıslı, 500 gram ağırlığında A-4 patlayıcı madde ile birlikte kurye olan 1 kişi gözaltına alındı. Konuyla ilgili soruşturmayı derinleştiren ekipler, bombayı teslim alacak olan şahıs ile birlikte 5 şüpheliyi daha yakaladı. İşlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 7 kişiden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Açıklamada, ayrıca Şırnak merkez ve Cizre ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik eylemlerde bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kişinin daha adli makamlarca tutuklandığı bildirildi. Şahısların 3 Mayıs 2010 tarihinde Cizre ilçesinde bir kişinin öldüğü Garnizon Komutanlığı'nda görevli askeri personele ait aracın uzun namlulu silahla taranması 7 Mayıs 2011 tarihinde Cizre'de 500 gram patlayıcı ele geçirilmesi olaylarına karıştıklarının tespit edildiği bildirildi.
Öte yandan Şırnak’ın Cizre ilçesinde değişik yer ve tarihlerde yasadışı slogan atma, barikat kurarak yol kapama, izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşlere katılma, güvenlik güçlerine taşlı, sapanlı ve molotoflu saldırılarda bulunma, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik taşlı ve molotoflu saldırı olaylarına karıştıkları tespit edilen şahıslara yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 27 kişiden 22'si tutuklandı.
Valilik, il merkezi ve ilçelerinde kamu düzenini bozmaya çalışan ve örgüt mensuplarının verdiği talimatlar doğrultusunda eylemler gerçekleştiren şahıslara yönelik çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü açıkladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz