Şırnak'ta terör operasyonu

MARDİN (İHA) - Şırnak'ta önceki gün yola döşenen mayının patlaması üzerine başlatılan operasyonlarda bir terörist sağ olarak yakalandı.

Şırnak Kırsalı Cudi Dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlarda terör örgütü PKK/KONGRA-GEL mensubu Suriye uyruklu bir terörist, Şırnak ve Cizre şehir merkezlerinde ekonomik hedefler ve güvenlik güçlerine yönelik eylem yapma hazırlığı içerisindeyken yakalandı.

Şırnak Valisi Osman Güneş yaptığı yazılı açıklamada, bitiş sürecini sansasyonel birkaç eylemle örtme kaygısı içerisine giren terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'in, güvenlik güçlerinin karşısına çıkmaktan korktuğunu belirterek, "Mayın ve bombalarla masum insanların canına kast etmekte, hain ve kalleşçe savunmasız insanlara zarar vererek insanlık suçu işlemektedirler" dedi. Açıklamasında, 22 Ağustos 2004 tarihinde, her gün yüzlerce sivil vatandaşın kullandığı Şırnak-Şenoba Karayolu, Yeşiltepe mevkiine teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu geçici köy Korucusu Abdülaziz Bayram'ın şehit olduğunu hatırlatan Güneş, bölgede başlatılan operasyonlarda, Şırnak kırsalı Cudi Dağı bölgesinde faaliyet gösteren, Suriye uyruklu bir PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubunun yakalandığını söyledi.

Reklam
Reklam