Şırnak'ta 'teröre hayır' mitingi

ŞIRNAK (İHA) - Şırnak'ta teröre lanet mitingi düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda saat 11.00 sıralarında başlayan mitingde önce şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Polis, miting çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, miting alanına gelenler üst aramasından geçirildi ve çevre binalara keskin nişancılar yerleştirildi.
Mitinge, Türk basınının yanısıra yabancı basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla mitinge katılanlar, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Türk - Kürt kardeştir ayırım yapan kalleştir', 'İmralı bölücübaşına mezar olacak', '12 mehmet şehit olur 12 bin mehmet yeniden doğar' sloganları attı.

Reklam
Reklam

Miting alanında açılan uzun bir türk bayrağı dikkat çekti. Mitingte yapılan konuşmalarda ise, Türk askerinin herşeye yetecek güçte olduğunun altı çizilerek, "Abdullah Öcalan ve PKK terör örgütü, Kürk toplumunun temsilcisi değildir. Bu bir oyundur, oyuna gelmeyelim. Türkiye bir demokrasi devletidir. İnsan hakları ve hukuk çerçevesinde teröre karşı mücedelesini sürdürmektedir. Biraz sabırlı olmamız gerekmektedir. Örgütün sonu gelmek üzeredir. Bu bağlamda biz de teröre karşı mücadelemizi topyekün sürdüreceğiz" denildi.