Şırnak'taki Okullar 4+4+4 Sistemine Hazır

ŞIRNAK (A.A) - Şırnak'taki okullar 4+4+4 sistemine uyumlu hale getirildi.

ŞIRNAK (A.A) - Şırnak'taki okullar 4+4+4 sistemine uyumlu hale getirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yapılan çalışmalar kapsamında Uludere ilçesinde 28, Silopi'de 45, İdil'de 84, Güçlükonak'ta 23, Cizre'de 50, Beytüşşebap'ta 29 ve Şırnak merkezde 43 olmak üzere toplam 302 okul 4+4+4 yeni eğitim sistemi için uyumlu hale getirildi.

Okulların birçoğu ikili eğitim halinde ortaokul ve ilkokul olarak ayrılırken, bazı okullar ise ya sadece ilkokul ya da sadece ortaokul olarak yeniden düzenlendi.

Reklam
Reklam

Yeni eğitim sistemi ile ilgili kanunun uygulamaya konulduğu Nisan ayından itibaren İl Eğitim Denetmenleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşleri alınarak ilköğretim kurumları ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokuluna dönüştürüldü.

Muhabir: Cafer Balık / Nurten Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz