Sırp Mladiç’in yakalanması, Balkanlar’da yaşayan Türkleri memnun etti

Onbirce Bosnalı'nın ölümünden sorumlu tutulan Sırp General Ratko Mladiç’in yakalanması, Balkanlar’da yaşayan Türkleri sevindirdi. Türk...

Onbirce Bosnalı'nın ölümünden sorumlu tutulan Sırp General Ratko Mladiç’in yakalanması, Balkanlar’da yaşayan Türkleri sevindirdi. Türk düşmanı Mladiç’in yakalanmasına ilişkin açıklama yapan Balkan Türkleri Konferasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, Mladiç’in yakalanmasının Balkanlarda yaşayan Türkleri memnun ettiğini söyledi.

  1. Dünya Savaşı’ndan sonra 10 binden fazla kişinin öldüğü 44 ay süren Saraybosna kuşatması ve Srebrenitsa’da binlerce Türk’ü katletmesi gibi çeşitli savaş suçlarından Lahey'deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi kararıyla 16 yıldır aranan Bosnalı Sırp general Ratko Mladiç’in Sırbistan’ın Lazarevo köyünde yakalanması, Balkan Türkleri tarafından sevinçle karşılandı. Türklere uyguladığı zulüm ve soykırım politikalarına karşı ilk direniş meşalesinin yakıldığı Bulgaristan’ın Cebel kentinde düzenlenen kutlamalara katılan Balkan Türkleri Konferasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, Türk düşmanı Sırp General Ratko Mladiç’in yakalanmasına ilişkin Cihan Haber Ajansı'na konuştu.
    Mladiç’in nerede saklandığının bilinmesine rağmen yakalanmış olmasının Balkanlar’da yaşayan Türkleri sevindirdiğini ifade eden Altuntaş, "Geç de olsa Sırp Kasabı’nın yakalanması başta Bosna ve Kosova olmak üzere Balkanlarda yaşayan Müslüman kardeşlerimizin yüreğine su serpmiştir. Bizleri de ayrıca memnun etmiştir. Ancak bu daha önce de yakalanabilirdi. Sırp kasabı, savaşta Müslüman kardeşlerimizi Türk olduğu için öldürmüştür. Bunu bütün dünya bilmektedir. Onun yeri zaten biliniyordu. Artık onun rolü bittiği ve ihtiyaç kalmadığı için yakalandı. Nasıl ki ABD, Saddam’ı, Bin Ladin’i başa getirip istediğini yaptırınca devirmişse, Mladiç’in de durumu aynıdır. Ne olursa olsun, yakalanmış ve yargılanacak olması da bizim açımızdan oldukça önemlidir." şeklinde konuştu.
Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz