Sırtında Unakıtan ve Tüzmen var

Ankara - CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "sırtındaki yolsuzluk küfesinde, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in oturduğunu" savundu.

Koç, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kıbrıs Rum Kesimi'ne ait bir geminin, Mersin Limanı'na yanaşmasına
izin verilmemesine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Koç, takınılan tavrın doğru olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in bir gazetede yayımlanan, "Devlet adamlığı genlerimde var?" açıklamalarının anımsatılması üzerine Koç, "Genlerinde, modellik yapma dürtüsü olduğu kesin de... Devlet adamlığı genlerinde var mı yok mu bilmiyorum. İnsan genetiğinin haritası çıkartıldı. Devlet adamlığı yapmakla ilgili bir gen bölgesi
henüz keşfedilmedi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Koç, bugün basına yansıyan haberin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "sırtındaki yolsuzluk küfesinde, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanında Tüzmen'in turduğunu gösterdiğini" savundu. "Sayın Başbakan'ın zaten kendi küfesi dolu" diyen Koç, şöyle konuştu:

"Biraz daha süre geçtikçe bu kefede daha çok isim yer alacak. Unakıtan, Tüzmen, Binali Yıldırım... Bütün bunları da eklediğinizde, Sayın Başbakan herhalde bir yerde 'pes' diyecek. Sayın Tüzmen'in mertçe çıkıp, dokunulmazlığının kaldırılmasını Başbakan'dan talep etmesi lazım. Devlet adamı ve modellik yapma genlerinden bahsettik ama bunların genlerinde adaletten kaçma geni de var."