Sis nedeniyle bazı vapur seferleri bir süre iptal oldu

İstanbul'daki yoğun sis İDO ve Şehir Hatları vapur seferlerini iptal ettirdi. Saat 08.50 sıralarında sisin etkisini yitirmesiyle vapur seferleri tekrar başladı.

Yoğun sis nedeniyle Kadıköy-Karaköy, Kadıköy-Eminönü, Beşiktaş-Üsküdar ve Üsküdar-Eminönü seferleri karşılıklı olarak bir süreliğine iptal edildi. Saat 08.50 sıralarında sisin etkisini yitirmesiyle vapur seferleri tekrar başladı.

İstanbullular yeni güne sisle başladı. Sabahın erken saatlerinde İstanbul'da etkisini gösteren sis, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Özellikle İstanbul Boğazı'nda yoğunlaşan sis nedeniyle Boğaziçi Köprüsü adeta kayboldu.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Reklam
Reklam

Yoğun sis, İstanbul’un birçok yerinde kendisini gösterdi. Bazı yerlerde görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü. Sis sebebiyle bazı deniz seferleri de iptal edildi.

İptal edilen şehir hatları seferleri ise şöyle; Kabataş-Adalar, Üsküdar-Beşiktaş, Karaköy-Kadıköy ve Üsküdar Eminönü.

Deniz ulaşımını kullanmak isteyen vatandaşlar, yapılan anonslarla seferlerin iptal olduğunu öğrenince görevliler tarafından başka ulaşım araçlarına yönlendirildi.

Saat 08.50 sıralarında sisin etkisini yitirmesiyle iptal edilen vapur seferleri tekrar başladı.

Sis nedeniyle trafik adım adım ilerlerken, Metrobüs ve Marmaray'da yığılma yaşandı.

HAVA TRAFİĞİNE DE ENGEL

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis, uçak seferlerini de iptal ettirdi.

İstanbul'da etkili olan yoğun sis, hava trafiğini de aksattı. Sis nedeniyle Türk Hava Yolları Atatürk Hava Limanı'ndan yapacağı bazı seferler karşılıklı olarak iptal edildi.

Türk Hava Yolları iç hatlarda; İzmir, Dalaman, Sivas, Alanya, Ankara, Kayseri, Hatay, Diyarbakır, Şanlurfa, dış hatlarda ise; Üsküp, Lubliyana, Kuveyt, Batna, Valencia, Budapeşte, Bilbao seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

Reklam
Reklam

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Marmara, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Hakkari çevrelerinin hafif yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar, genellikle kuzey, zamanla batı kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 18
İstanbul: Az bulutlu ve açık 16
İzmir: Az bulutlu ve açık 22
Adana: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu 25
Antalya: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu 21
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 16
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 14
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 10
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 19

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: