"Şişecam Bulgaristan'da yeni işbirliklerine hazır"

İSTANBUL (İHA) - Bulgaristan Başbakanı Simeon Saxe-Coburg Gotha beraberindeki heyetle İstanbul'da Şişecam'ı ziyaret etti.

Bulgaristan Başbakanı'nın ziyaretine eşi Dona Margarita Gomez-Acebo, Bulgaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı İvan Petkov, Bulgaristan Bölgesel Gelişme Kamu Çalışmaları Bakan Yardımcısı Hasan Hasan, Bulgaristan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Angel Minev, Bulgaristan Büyükelçisi Haydar Berk, Bulgaristan'ın Türkiye Büyükelçisi Dr. Stoyan Stalev katıldı. Ziyarette Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Şişecam Genel Müdürü A. Doğan Arıkan, grup başkanları ve diğer üst düzey yöneticiler hazır bulundu. Şişecam'ın İş Kule'deki merkezinde yapılan toplantı yaklaşık bir saat sürdü.

Reklam
Reklam

Şişecam Düzcam Grubu Başkanı Alev Yaraman konuyla ilgili yaptığı konuşmada, topluluğun yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri, Şişecam - Bulgaristan ilişkileri, Bulgaristan'ın Şişecam açısından önemi, Şişecam'ın dünya düzcam sanayiindeki yeri ve geleceği, Bulgaristan'da düzcam üretiminin gelişme potansiyelleri, Şişecam'ın Bulgaristan'da düzcam yatırımı yapma isteği ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıda heyete Şişecam'ın dünya pazarlarında ulaştığı ölçek ve kalite anlatırken, Şişecam'ın Bulgaristan'da soda tesisinin özelleştirme kapsamında satın alınmasından sonra yeni işbirliklerine de hazır olduğu belirtildi.

Şişecam Bulgaristan'da önemli yatırımcılar arasında yer alıyor. Firma Bulgaristan'dan uluslar arası pazara yönelik yılda yaklaşık 25 milyon dolarlık soda üretimi gerçekleştiriyor. Firma ayrıca, Bulgaristan'a yaklaşık 10 bin ton düzeyinde float camı, ayna ve lamine cam ürünleri ihraç ediyor.
Şişecam, Türkiye'de en yakın pazar konumunda olan Bulgaristan ile 1990'lı yıllarda başlayan ilişkilerini ve ticaretini geliştirmek, bunun yanı sıra bölgedeki rekabet gücünü arttıracak bir float hattı yatırımını gerçekleştirmek ve ileride cam ambalaj üretimine yönelik projeleri de gündeme almayı hedefliyor.

Reklam
Reklam