Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Mardin'de:

MARDİN (AA) - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bütün arzularının artık anaların gözyaşının akmaması olduğunu söyledi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bütün arzularının artık anaların gözyaşının akmaması olduğunu söyledi. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Hacı Şakir Duyan'ın taziyesi için özel uçakla Mardin’e gelen Sarıgül, Mardin Havaalanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün arzularının anaların göz yaşlarının dinmesi olduğunu belirtti. Tüm vatandaşları kucaklamayı ve vatandaşın yüzünü güldürmeyi hedeflediklerini dile getiren Sarıgül, şöyle konuştu: "Biz bütün yurttaşlarımızı kucaklamak için Türkiye’yi dolaşıyoruz. Yurttaşlarımızın yüzde 10'u, yüzde 5’i bana oy verdi ya da bana oy vermedi ayırımı yapamayız. Biz, yurttaşlarımız arasında din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetemeyiz. Biz yurttaşlarımız arasında Kürt, Laz, Çerkez, Abhazaydı, Aleviydi, Sünniydi farkı gözetemeyiz. Bizim görevimiz bu coğrafya üzerindeki bütün yurttaşlarımızı, inşallah ve inşallah yüzde 100'ü kucaklamak ve inşallah da yurttaşlarımızın yüzde 100’ünün yüzünü güldürmektir. O nedenle çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bütün arzumuz, şu analarımızın gözyaşı artık bu coğrafyada akmasın. Çünkü analarımızın gözleri renkli olabilir ama mutlaka analarımızın gözyaşlarının dinmesini arzu ediyoruz." Görevinin Türkiye'de yeni bir sevgi ortamı başlatmak olduğunu ifade eden Sarıgül, "Yurttaşlarımız hangi görevi bana verirlerse o görevi her zaman üstlenmeye hazırım. Benim arzum Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının kazanması değil önce bütün ulusumuzun kazanmasıdır. Önce huzur için barış için demokrasi için özgürlük için ötekisi olmayan bir anlayış için bütün yurttaşlarımızın yüzde 100’ünü kucaklamak ve yüzünü güldürmektir" dedi. Sarıgül, yaptıkları çalışmalarda din, dil, ırk ve kültür farkı olmadığını, farklılıkların zenginlik olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydetti. Daha sonra beraberindekilerle Kızıltepe'ye bağlı Işıklar köyüne geçen Sarıgül, taziye ziyaretinin ardından Mardin'den ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: