Şişli Belediyesi, Van'a öğretmenevi yapacak

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Van'a yaptırmayı planladığı öğretmenevinin yapımı için protokol imzalandı. Sarıgül, "Bu...

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Van'a yaptırmayı planladığı öğretmenevinin yapımı için protokol imzalandı. Sarıgül, "Bu öğretmenevi, Türkiye'de model olsun istiyorum. Çok önemli mimarlarımızla çalışacağım. Yani burada yapacağımız öğretmenevi, gerçekten 5 yıldızlı oteli aratmayacak ölçüler içerisinde olacak." dedi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Van İl Afet Acil Durum Müdürlüğü binasına gelerek, Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Şişli Belediyesi'nin yaptıracağı ‘Van Şişli Öğretmenevi’ protokolü için imza töreni düzenlendi.
Vali Münir Karaloğlu, törende, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü bu yıl buruk kutladıklarını belirterek, "Biliyorsunuz 644 vatandaşımız depremde şehit olmuştu, bunların 75'i öğretmendi. Bu büyük bir rakam, büyük bir oran. Yaklaşık yüzde 12'ye tekabül ediyor. Biz depremde hayatını kaybeden bütün öğretmenlerimize, bütün vatandaşlarımıza tekrar Allah'tan rahmet diliyoruz. 50 öğretmenimiz enkazdan yaralı olarak kurtuldu, onlara, halen tedavisi devam edenlere acil şifalar diliyoruz." diye konuştu.
Sarıgül ve Van'ı ziyaret eden ekibine teşekkür eden Karaloğlu, "İnşallah en kısa zamanda projeyi gerçekleştiririz. Şu anda Van'da barınma sorunu yaşayan öğretmenlerimizin barınma sorununu çözme noktasında da yapacağımız bu öğretmenevinin ciddi bir katkı sunacağını da düşünüyorum, inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Vali Münir Karaloğlu, bir soru üzerine, enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bir taraftan acil yıkılması gereken yıkılıyor, diğer taraftan da savcılarımızın kaldırabilirsiniz dediği enkazlar da hem Van'da hem Erciş'te hızlı bir şekilde kaldırılıyor." dedi.
Kesin hasar tespit çalışmalarının da devam ettiğini bildiren Karaloğlu, şu anda çalışmaların 400 kişiyle Erciş ilçe merkezi ile Van ve Erciş'e bağlı köylerde sürdüğünü söyledi. Karaloğlu, Van'da ise hasar tespit çalışmalarının önümüzdeki hafta salı günü başlayacağını bildirdi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise depremde yaşamını yitiren öğretmenlere ve vatandaşlara Allah'tan rahmet dilediğini söyledi. Öğretmenler Günü'nün son derece önemli bir gün olduğunu belirten Sarıgül, "Ben de öğretmenim. Meslektaşlarımın bugününde Van'da bulunmayı arzu ettim. Van Valimize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Protokolün imzalanmasının ardından proje ekiplerini Van'a sevk edeceğini açıklayan Sarıgül, Van'a çok güzel bir öğretmenevini kazandıracaklarını söyledi. Sarıgül, Van'daki yaraların sarılması için çok duyarlı çalışmalar yürüten Van Valiliği'ne teşekkür etti. Yapılacak öğretmenevinin kapasitesiyle ilgili soru üzerine Sarıgül, “Sayın Valimizle bakacağız, arazinin büyüklüğüne göre, projenin konumuna göre ve Sayın Valimin izniyle Türkiye'de çok örnek olan bir öğretmenevi düşünüyorum. Bu öğretmenevi, Türkiye'de model olsun istiyorum. Çok önemli mimarlarımızla çalışacağım. Yani burada yapacağımız öğretmenevi, gerçekten 5 yıldızlı oteli aratmayacak ölçüler içerisinde olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz