Şişli'de oto hırsızlarına sıkı takip

İSTANBUL (İHA) - Şişli'de uyuşturucu hap aldıktan sonra oto hırsızlığı yapan 2 kişi, polisin sıkı takibi sonucu yakalandı. Zanlılar, yanlarında taşıdıkları döner bıçağı ile bir emniyet görevlisini elinden yaraladı. Komiseri elinden döner bıçağı ile yaralayan Fedai E. (Eskül) ve Mehmet Ç.(Çakır), yaşanan kovalamaca sonunda yakalandı. Yakalanan şahıslardan Mehmet Ç., elleri kelepçeli olarak polislerin arasından kurtulup kaçtı. İzini kaybettirmeye çalışan zanlı, saklandığı yerde yakalandı. Gözaltına alınırken polislere direnen Fedai E., biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirildi. Feriköy Polis Merkezi'ne götürülen şahısların sorgusu sürüyor.

Reklam
Reklam

Olay sabaha karşı Piyalepaşa Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bomonti Mevkii'nden 34 GHV 41 plakalı yeşil renkli "Doğan" marka otomobilin çalındığı ihbarını alan polis, çevrede yaptığı araştırmada çalınan otomobilin Piyalepaşa Bulvarı üzerinde seyir halinde olduğunu tespit etti. Polis ile otomobili çalan şahıslar arasında kovalamaca yaşandı. Peşindeki polis ekiplerinden kaçmaya çalışan şahısların kullandığı araç kaza yaptı. Kazadan sonra otomobil kaldırıma çıkarak durdu.
Kaza yapan otomobilin camlarını kapatıp kapıları kilitleyen 21 yaşındaki Fedai E. ve 24 yaşındaki Mehmet Ç.'nin içinde bulunduğu aracı resmi ve sivil polisler çevirdi. Polis ekipleri kendilerini kilitleyen şahıslara araçtan inmeleri uyarısı yaptı. Çevresini saran polislere aldırmadan düz kontak yaparak otomobili çalıştırmaya çalışan hırsızlara bir komiser otomobilin camını kırarak müdahale etmek istedi. Yanlarında bulunan satır ve bıçakla polise karşılık veren hırsızlar, bir komiserin parmaklarını satırla keserek yaraladı.

Reklam
Reklam

İki oto hırsızı, otomobili çalıştırıp hareket ettirdi. Aracın çevresini saran polis ekipleri de aracın tekerleklerine ateş açarak otomobili durdurmaya çalıştı. Perpa Elektrokent Köprüsü altından Feriköy istikametine dönerek ara sokaklarda kaybolmayı planlayan hırsızlar, sokağı kesen sivil ekip otomobiline çarptı. Onlarca polisin zaptetmekte güçlük çektiği şahıslardan Mehmet Ç. elleri kelepçeli olarak Feriköy Mezarlığı'na doğru kaçıp izini kaybettirdi. Yanındaki arkadaşı Fedai E. isimli zanlı ise yakalanarak polis otosuna bindirildi. Elleri kelepçeli olarak kaçan şahsı yakalamak için polis çevrede araştırma yaptı. İzini kaybettirmeye çalışan Mehmet Ç., saklanmaya çalıştığı yerde yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar Feriköy polis merkezine götürüldü. Polis merkezinin önünde aldığı uyuşturucunun etkisiyle taşkınlıklarını sürdürünce polis ekipleri Fedai E.'e biber gazı ile müdahale etmek zorunda kaldı. Mehmet Ç.'nin asker kaçağı olduğu öğrenildi.

Olay sırasında bir komiserin elinden bıçakla, bir polis memurunun da takip sırasında çalıntı otonun kırılan camları nedeniyle elinde kesikler meydana geldiği belirtildi.

Reklam
Reklam