Sistem arızası Kapıkule'de giriş-çıkışları olumsuz etkiledi

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki merkezi bilgisayar sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle giriş-çıkışlar olumsuz etkilendi. Arıza'nın Gümrük...

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki merkezi bilgisayar sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle giriş-çıkışlar olumsuz etkilendi. Arıza'nın Gümrük Müsteşarlığı'na bağlı Merkezi Bilgi Sistemi'nden kaynakladığı öğrenildi.
Gurbetçilerin yoğun olarak giriş-çıkış yaptığı bir dönemde meydana gelen arıza nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı önünde yaklaşık bir kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç, arızanın tüm sınır kapılarında kullanılan merkezi bilgi sisteminden kaynaklandığını söyledi. Arıza nedeniyle sınır kapısında yaklaşık 300 otomobilin beklediğini kaydeden Kılıç, arızanın giderilmesi için yoğun bir çabanın sarf edildiğini dile getirdi.
Kılıç, "Sitem zaman zaman gelip gidiyor. Gurbetçi vatandaşları bekletmemek için giriş ve çıkışları manüel olarak yapmaya başladık. İşlemlerini hızlı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz