Site girişine bırakılan koli polisi alarma geçirdi

Şişli'de Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Siteleri girişine bırakılan koli, polisi bomba alarmına geçirdi. Polis, kolinin...

Şişli'de Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Siteleri girişine bırakılan koli, polisi bomba alarmına geçirdi. Polis, kolinin bulunduğu caddeyi iki yönlü trafiğe kapatarak önlem alırken bomba imha ekipleri koliyi su bombası ile patlattı. Patlamanın etkisiyle kolidekiler etrafa saçıldı. Kolide yapılan incelemede bir aileye ait fotoğraflar, CD’ler ve video kasetleri ile kişisel eşyalar çıkması herkese rahat bir nefes aldırdı.
Polisi alarma geçiren şüpheli koli ihbarı Şişli OYAK Sitelerinde meydana geldi. Sitedeki bir apartman görevlisi kaldırımda içinden tel sarkan bir koliyi görünce polise haber verdi. Olay yerine gelen emniyet güçleri, sitede askeri personelinde oturmasını dikkate alarak koliye dokunmadı. Bomba imha ekiplerine haber veren polis bir yandan da kolinin bulunduğu caddeyi her iki yönden de trafiğe kapatarak önlem aldı.
Kısa sürede olay yerine gelen bomba imha ekipleri de koli üzerinde yüzeysel bir inceleme yaptıktan sonra koliye müdahale için hazırlıklarına başladı. Özel elbiselerini giyen uzman polis, kolinin yanına fünye yerine nadir olarak kullandıkları ve su bombası olarak tabir edilen metal sistemi yerleştirdi.
Bombacı polisin ayrılmasının ardından sistem uzaktan ateşlendi. Büyük bir patlamanın ardından kolidekiler etrafa saçıldı. Bombacı polis tekrar kolinin yanına gelerek inceleme yaptı. Yapılan kontrolde koliden herhangi bir patlayıcı çıkmaması başta polis olmak üzere herkese rahat bir nefes aldırdı.
Bu arada koliden etrafa saçılan malzemeler site görevlileri tarafından toplandı. Malzemeler arasında bir aileye ati olduğu tahmin edilen fotoğraflar, CD’ler ve video kasetler ile kişisel malzemeler dikkat çekti. Site görevlisi, kaldırımda bir koli gördüğünü ve içinden tellerin sarktığını görünce bomba olması ihtimaline karşılık polise haber verdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz