Site Sakinleri Engelleri Kaldırmak İçin Seferber Oldu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde doğuştan engelli Mevlüt Dilaver’in yaşamını kolaylaştırmak için seferber olan site sakinleri,...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde doğuştan engelli Mevlüt Dilaver’in yaşamını kolaylaştırmak için seferber olan site sakinleri, site içine engelli rampaları koydu, bina dışına asansör yaptı.

Kdz.Ereğli’de, bir site de ikamet eden doğuştan engelli Mevlüt Dilaver, engellerini ailesi ve site sakinlerinin desteğiyle aştı. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Mevlüt Dilaver’in babası İsmail Dilaver, oğlunun önündeki engelleri kaldırmak için ne gerekiyorsa yaptığını belirterek “Bir baba olarak oğlumun evden rahat bir şekilde çıkması için bir asansör sistemi yaptım. Şimdi amacım oğlumun evde engelli arabasına kendi imkanları ile binebilmesidir. Ayrıca, oturduğumuz sitenin yönetimi oğlumun site içinde engelli arabasıyla rahat dolaşması için engelli rampaları yaptı ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra sitemizin yakınındaki bir kahvehaneye oğlumun rahat girmesi için engelli rampası yapmışlar. Oğlum evde sıkıldığı zamanlarda kahvehaneye giderek oradaki arkadaşları ile oyun oynuyor stres atıyor. Kısacası oğlumun önündeki engelleri aşmak adına herkes yardımcı oluyor. Bizim en önemli sıkıntımız ilçemizde engellerimizin yaşamını kolaylaştırmak adına yeteri kadar çalışma yapılmaması, ilçemizdeki bir çok marketlerde engellilere yönelik rampa yok, bu konuda yerel yöneticilerimize, siyasilerimize büyük görev düşüyor. Bu konuda biz engellilerimize yönelik çalışmaların başlatılmasını istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Site Yönetim Kurulu Başkanı Maksut Ay da doğuştan engelli Mevlüt Dilaver’in yaşamını kolaylaştırmak için seferber olduklarını söyledi. Herkesin engellilere destek olması gerektiğini belirten Ay, şöyle konuştu: ”Mevlüt kardeşimizin site içinde engelli arabasıyla rahat dolaşabilmesi için kaldırımlara engelli rampası yaptık. Babası da evden rahat bir şekilde girip çıkması için apartman dışına bir asansör sistemi kurdu. Ayrıca, bir kahvehane işletmecisi arkadaşımız kahvehanenin girişine engelli rampası yaptı, hepimiz bir bakıma bu engelli arkadaşımız için seferber olduk. Engelli kardeşimiz için yapılan her girişim çok önemli, kendisinin yaşamını kolaylaştırmak adına ne gerekiyorsa bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Engellilerimiz gerçekten çok zeki insanlar imkanlar verilmesi halinde çok güzel işler yapacaklarına inanıyorum. Bugün engellilerimiz adına kurulan derneklerimiz var. Bu derneklerimizde ellerinden geldiği ölçüde engellilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışma yapıyorlar. Bizde bireyler olarak engellilerimize yardımcı olmamız gerekiyor.”

Reklam
Reklam

Kahvehane işletmecisi Recep Temel de, Mevlüt'ün kahvehaneye girip çıkmakta zorlandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "kendimiz kucağımıza alarak içeri alıyorduk. Bizde kendisine bir engelli rampası yapalım dedik. Fenerbahçe taraftarı olması bizi sevindirdi. Buradaki arkadaşlarımızla beraber kendisine yardımcı oluyoruz. Kendisi okey oynamayı çok seviyor. Bizde onunla okey oynuyoruz. Taşlarını dizmede yardımcı oluyoruz, çayını içiriyoruz. Kendisi oldukça güleryüzlü ve samimi ve hayatla ve kendisi ile barışık biri, biz bundan sonra da kendisine yardımcı olmaya devam edeceğiz.”

Doğuştan engelli 28 yaşındaki Mevlüt Dilaver de kendisine destek olanlara teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti: "Evde canım sıkıldığı zaman sitemizin yakınında bir kahvehaneye gidiyordum. Oraya daha önce iki kez gelmiştim. Üçüncü gelişimde gördüm ki benim için engelli rampası yapmışlar. Recep ağabeye teşekkür ediyorum. Kahvehaneye artık rahat rahat girebiliyorum. Kahvede arkadaş ortamı çok güzel, maç seyrediyorum, çayımı içiyorum, okey oynuyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: