Sıvacıoğlu ''Rapor hazırlayacağız''

Van - TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu Başkanı Musa Sıvacıoğlu, geriye kalan süre içinde Ankara'ya dönerek rapor hazırlayacaklarını söyledi.

Hakkari ile Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki incelemelerini tamamlayan AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu başkanlığındaki komisyon üyeleri, Van'a geldi.

Van'da Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı tarafından karşılanan üyeler, VIP salonunda bir süre dinlendi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sıvacıoğlu, komisyonun çalışma sisteminin birinci basamağının Meclis'teki çalışmalardan, ikinci basamağının ise Van, Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli'de yürütülen
çalışmalardan oluştuğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Ankara'ya dönerek rapor hazırlayacağız. Raporumuzu daha sonra kamuoyuna açıklayacağız. Raporun hazırlanmasıyla, Şemdinli'deki olayları araştırmak için oluşturulan komisyon çalışmalarını tamamlamış olacak."

Reklam
Reklam

Bütün çalışmalarını, bu rapora yansıtacaklarını, dolayısıyla şimdiden bir kanaat bildirmelerinin mümkün olmadığını dile getiren Sıvacıoğlu, bölgeyi ziyaretleri sırasına güvenlik açısından hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını bildirdi.

Komisyon üyelerinden bir milletvekilinin "Gelmeyen milletvekilleri için ne diyeceksiniz" sorusu üzerine Sıvacıoğlu, "Gelmeyen milletvekilleri daha önceden mazeret bildirmişlerdir. Kendiaramızda konuştuğumuzda da mazeret bildirmişlerdi. Basına yansıdığı gibi değil. Bazıları şansız açıklama yapmışlardır. Onlar için bir şey
diyemiyorum" diye konuştu.