Sivas Arkeoloji Müzesi'nin web sitesi hizmete girdi

2009 yılında açılan ve Orta Anadolu’nun en büyük müzesi diye nitelenen Sivas Arkeoloji Müzesi, web...

2009 yılında açılan ve Orta Anadolu’nun en büyük müzesi diye nitelenen Sivas Arkeoloji Müzesi, web sitesine kavuştu. Müze Müdürü Ayşegül Canan Aygün, "Elbette bu bizim için yeterli değil. İlimiz müzelerinin daha iyi tanıtılması amacıyla çalışmalarımız sürecek." dedi.

2009 yılında açılan Sivas Arkeoloji Müzesi web sitesine kavuştu. 19. yüzyıl sonlarında yaptırılan Osmanlı İmparatorluğu'nun kamu binalarından biri olan ve sanat okulu olarak kullanılan bina, 2009 yılında Sivas Arkeoloji Müzesi adıyla faaliyete geçti.
Açılış sonrası tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına hız veren müze yönetimi bu kapsamda müzenin web sitesini hazırlatarak hizmete soktu. www.sivasarkeolojimuzesi.gov.tr adresinden müze ile ilgili bilgilerin yar aldığı sitede ayrıca Sivas ile ilgili bilgiler, haberler, kazılar ve araştırmalar yer alıyor.

Reklam
Reklam

Sivas Arkeoloji Müzesi Müdürü Ayşegül Canan Aygün, Sitenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi İşlem ve Bilgi Yönetimi Daire Başkanlığı ve Müze Uzmanları Adem Bedir ile Atılgan Kaya tarafından hazırlandığını hatırlatarak,bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti. Sivas’taki müzeleri öncelikle yerel halkın gezmesi gerektiğini belirten Müze Müdürü Aygün, "Müzelerimizi tanıyanlar dışarıda da tanıtma fırsatı bulacaklardır. Ancak müzemizin sanal ortamda da tanınması için web sitesi hazırlandı. Elbette bu bizim için yeterli değil. İlimiz müzelerinin daha iyi tanıtılması amacıyla çalışmalarımız sürecek.Web sitesi yeni bilgi, eserler ve belgelerle gelişecek." diye konuştu.

5 bin 965 metrekare alan üzerine kurulan ve Orta Anadolu’nun en büyük arkeoloji müzesi olarak tanımlanan müzede 2 bin 487 arkeolojik eser, 5 bin 805 sikke bulunduğunu belirten Müze Müdürü Aygün, "Bunun yanı sıra kum havuzu, kil tablet çalışmaları, resim çalışmaları, arkeolojik kazı alanı gibi çocuk eğitim alanları ile de çocuk dostu müze misyonunu da sürdürecektir. Orta Anadolu’nun en büyük müzesi ziyaretçilerini bekliyor." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz