Sivas bedelli askerliğe talip

Son günlerde tekrar gündeme gelen bedelli askerlik, askeri birlik olan şehirleri beklentiye soktu. Devletin elde...

Son günlerde tekrar gündeme gelen bedelli askerlik, askeri birlik olan şehirleri beklentiye soktu. Devletin elde edeceği gelirin yanı sıra askerliğin yapılacağı il ekonomisi açısından da oldukça önemli olan bedelli askerlik için iller sıraya girdi. Sivaslı esnaf ve işadamları da beldeli askerliğe talip olduklarını açıkladı.
Aktif Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASSİAD) Başkanı Mehmet Emre Çapraz, iş dünyası olarak bedelli askerliğin çıkmasını desteklediklerini ve il olarak buna talip olduklarını söyledi.
Çıkarılması düşünülen bedelli askerlik kanunuyla bedelli askerlik yapacakların askerliklerini Sivas’ta yapmalarını isteyen Çapraz, Bedelli askerliğin Sivas’ta yapılmasıyla şehrin ekonomik ve tanıtım açısından ivme kazanacağının altını çizdi. Çapraz, “Bedelli askerliğin Sivas’ta yapılması sayesinde şehrimizde askerlik yapanlar ve onların yakınları Sivas’ı daha iyi tanıma imkanı bulacaklardır. Böylelikle Sivas’ın tanıtımına da katkı sağlanmış olacak. Ayrıca gelen askerle birlikte şehirde ekonomik bir canlanma da olacaktır. Gelen askerler şehirde para harcayacak, bu Sivas’a ekonomik açıdan bir hareketlilik kazandıracaktır.” dedi.
Sivaslı olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yıldız’dan da bedelli askerliğin Sivas’ta yapılması için destek isteyen Çapraz, “ Kendisi de Sivaslı olan Milli Savunma Bakanımız'ın da yapacağı destekle Sivas’ın tanıtılmasına ve ekonomisinin canlanmasına katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.
Basına yansıdığı kadarıyla milyonların istek ve ihtiyacı olan bedelli askerliği, gerek iktidar, gerekse muhalefet partilerinin de desteklediğini, iş dünyası, sanayici ve işadamları olarak da bedelli askerliğin çıkarılmasını istediklerini sözlerine ekleyen Çapraz, “Bunu isterken sadece ve sadece bu yolla gelecek olan kaynağı düşünmüyoruz. Günümüzde kalifiye eleman, kilit personel kolay yetişmiyor. Tam faydalı olacağı zaman işi bırakmak zorunda kalıyor. Diğer taraftan bir kişiye iş bulmak veya bir kişiye iş kurdurmak için harcanan para, zaman ve enerjinin hesabı yoktur. Bunu en iyi bilenlerin başında milletvekillerimiz ve işsizlerin anne ve babaları gelmektedir. Global krizin etkisini devam ettirdiği bu günlerde, hazır bir işi olan kişiyi işsiz sonra da aşsız bırakmak, bir işletmesi bulunan mükellefin kapısına kilit vurmak ve bu yolla hazineye akacak kaynağı elinin tersiyle itmek asla doğru değildir. Bu konuda sorumluluk sahibi kişi ve kurumlara düşen ise, problemi görmemek veya ertelemek değil, çözüm üretmektir.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz