Sivas Belediye Başkanı Ürgüp: Tokat Kebabı Yedik

Tokat ile Sivas arasında yaşanan kebap polemiği tatlıya bağlandı. Tokat, 19. kez düzenlenen Topçam Kültür...

Tokat ile Sivas arasında yaşanan kebap polemiği tatlıya bağlandı. Tokat, 19. kez düzenlenen Topçam Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında ilk defa Kentlerin Kültür Buluşması programına ev sahipliği yapıyor. 5'i bir yerde il olarak lanse edilen Amasya, Sivas, Yozgat, Çorum illerinin tanıtımının yapıldığı etkinlikte Sivas boy gösterdi.

Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Tokat Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler, Sivas Belediyesi Mehteran Bölüğü'nün yürüyüşü ile başladı. Behzat Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşe vatandaşlar ilgisi gösterdi. Yürüyüş sonrası meydanda Sivas Kongresi Delegasyonu Resim Sergisi açıldı. Sergi açılışı ardından Sivas'ın öne çıkan tarihi ve kültürel marka değerlerinin yanı sıra el işi eserlerinin yer aldığı sergi, protokol tarafından gezildi.

Reklam
Reklam

KEBAP POLEMİĞİ UZATILMADI

Geçtiğimiz sene Tokat ile Sivas arasında 'kebap bize ait' tartışmalarının yaşandığı, bu konuda yaşanan polemiklerin zirveye çıktığı konusu Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e soruldu. Ürgüp, aslında bu konunun sertleşmeden ziyade espri havasında geçtiğini ifade ederek, “Ama güzel de oluyor. Aynı ürün iki ilde de seviliyor, tanınıyor olması önemli ama biz burada 'Tokat kebabı yedik. Tokat Kebabı yapan ustalarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise konuşmasında kebap polemiği konusuna girmek istemedi. Basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine açıklama yapan Başkan Çiçek, "Sivaslı misafirlerimiz şehrimize geldi, biz de onlara Tokat kebabı ikram ettik. Daha önce polemik konusu olmuştu ama bugünkü yemekte polemik konusu olmadı. Çünkü yemiş olduğumuz kebap nihayetinde Tokat kebabı idi. Bu tür konularda polemiğe girmeyi sevmeyen birisiyim. Bu tür isimleri bizim değil halkın vermesi gerekiyor. Türkiye'de herkes Tokat kebabı diyorsa tartışmaya gerek yok zaten." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen de basın mensuplarının sorularına esprili cevap vererek, "Bir yangının külünü yeniden yakıp geçmeye gerek yok. Bu konu kapanmıştır. Onların öyle bir iddiası yok zaten. Onlar kendi kebaplarına Sivas kebabı diyorlar. Daha değişik bir şekilde kebap yapmışlar. Tokat kebabı zaten marka olmuş bir şey. Sivas'ın da güzel köftesi var. Bir diyeceğimiz yok." ifadelerini kullandı.

Festival kapsamında düzenlenen kültürel etkinliklerde ise Sivas Belediyesi Mehteran Bölüğü, halk oyunları, Hacivat-Karagöz oyunu, Türk sanat müziği konserinin yanı sıra Sivas kına geceleri mizanseni yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz