Sivas Belediyesi Dar Gelirlilere 400 Konut Yapacak

SİVAS, Kılavuz Bölgesi'ndeki kapalı cezaevinin hemen üst kısmına inşa edilecek '2+1' dairelerden oluşan, 400 konutluk proje dar gelirli ailelere kira öder

SİVAS, Kılavuz Bölgesi'ndeki kapalı cezaevinin hemen üst kısmına inşa edilecek '2+1' dairelerden oluşan, 400 konutluk proje dar gelirli ailelere kira öder gibi ev sahibi olma olanağı verecek. Belediye binasında düzenlenen proje tanıtımında konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, bu konutların aile geliri en fazla 2 bin 600 TL olan kişilere yönelik olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Asgari ücret 1300 lira olduğu için çalışan çiftlerin geliri en alt limit 2600 lira oluyor. Bu nedenle bu kriteri belirledik ve bu rakamın altında olan vatandaşlarımızın yararlanmasını istedik. Aynı zamanda başvuracak kişilerin kendisi ve eşinin üzerine konutu olmaması gerekiyor."
Bu süreci bir banka ile yürüteceklerini dile getiren Başkan Aydın, şöyle devam etti:
"10 yıllık ödeme planı olacak. En az 10 bin, en yüksek 15 bin lira ilk peşinat ödemesi olacak. Konutları 3 grupta değerlendirdik. İlk 2 yıl konutun içine girene kadar 60 dairemiz için 525 lira aylık ödemesi olacak. Konuta girdikten sonra ise devamındaki 8 yıl için aylık ödeme 952 lira olacak. 200 dairelik diğer bir grubumuzda ise konuta girene kadar ilk iki yıl 550 lira aylık ödemesi olacak. Daha sonraki 8 yıl için de 1024 lira ödemesi olacak. Bir diğer 150 dairelik grupta ise, ilk iki yıllık ödem 600 lira olurken geriye kalan 8 yıl içinde aylık 1067 lira ödeme olacak."
İnşaat çalışmalarına başlandığını ve hava şartlarının uygun olduğu takdirde yakın zamanda temel atma töreni gerçekleştireceklerini belirten Başkan Aydın, şöyle devam etti:
"Vefa Konutları' inşallah Sivasımız'a, hem de oturanlarına huzur ve mutluluk getirir. Şehrimiz için hayırlı uğurlu olsun. İhtiyaca ve talebe göre bu tür projelerimizi devam ettireceğiz. Şu an bu proje büyüklüğü ve özelliklerine göre belki de Türkiye'de en uygun şartlarda alınabilecek konutlardır. Çünkü gerek arsada, gerekse yapımında kar gözetmeksizin, vatandaşlarımızı kaliteli, konforlu mekânlara kavuşturmak amacıyla ortaya çıkmış bir projedir."
Aydın, kendisini göreve getiren halka vefa borcunu ödemek için bunlara 'Vefa Konutları' ismi vereceklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: