Sivas Belesiyesi, Kentsel Dönüşüm İçim Yıkımlara Başladı

Sivas Belediyesi, Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sanayi Sitesi’nde yıkım çalışmalarına başladı.Eski Sanayi Kentsel...

Sivas Belediyesi, Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sanayi Sitesi’nde yıkım çalışmalarına başladı.

Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belediye ekipleri Sanayi Sitesi’nde yıkım çalışmalarına başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, burada bulunan esnaflarla bir süre sohbet etti. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Ürgüp, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çalışmaların Eylül ayına kadar bitirilip inşaata hazır hale getirilmesini planladıklarını kaydederek, “Kentsel dönüşüm için başladığımız ve yaklaşık bir yıl sürdüğü bu projemize başlamış bulunmaktayız. Eylül ayına kadar yıkımın bitmesine ve inşaata hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Burada, temelde bir alışveriş merkezi, bir beş yıldızlı otel, 15 katlı bir ofis binası, her katta 4 taneden ibaret 33 katlı rezidans kule, 18 ve 22 kat olma kaydıyla 2 tane rezidans ikizler, 3 tane de 14 - 15 katlı daireler şeklinde yapmayı planlıyoruz. Bir de bu alanda güzel gök kubbeli bir cami planlıyoruz. Develi Cami var Şehitler Camii var. Bu camiler küçük olduğundan ihtiyacı karşılamıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Projenin önemine değinen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, “Türkiye genelinde kentsel dönüşüm olarak en büyük projedir, Öncelikle burada oturan hak sahiplerine ve kiracılara herkese hayırlar getirmesine temenni ediyorum. İyi bir işe başladık ‘Bismillah’ diyerek. Sivas halkının dualarını, desteklerini bekliyoruz. Yaptığımız her şey Sivas içindir. Nasip olursa bu işi başarmış olacağız.” dedi.

Yıkım çalışmalarında yapılan incelemelerde Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün yanı sıra Başkan Yardımcıları Mehmet Avcı ve Cafer Çongar da hazır bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: