Sivas Çorapçı Hanı kültür merkezi olacak

Sivas Belediyesi, tarihi eserleri yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Restorasyonları yapan belediye,...

Sivas Belediyesi, tarihi eserleri yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Restorasyonları yapan belediye, eserlerin faal olarak kullanılabilmesi için projeler hazırlıyor. Bu kapsamda, tarihi Çorapçılar Hanı kültür merkezi olarak kullanılacak.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, belediye tarafından yapılan restorasyon çalışmaları hakkında Vali Ali Kolat’a bilgi verdi. İlk olarak, Behrampaşa Hanı’nda incelemeler yapan Vali Ali Kolat’ı bilgilendiren Ürgüp, 438 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi Behrampaşa Hanı'nı aslına uygun olarak restore ettiklerini söyledi.
Behrampaşa Hanı'nda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Ürgüp, “Gelecek yıl restorasyon çalışmalarını tamamlayacağız. Ayrıca, Çorapçı Hanı’ndaki restorasyon çalışmalarını tamamlamak üzereyiz.” dedi.
Sivas kültür ve sosyal hayatında önemli bir yere sahip olan Çorapçı Hanı'nı, İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Kültür Merkezi olarak hizmete sunacaklarını kaydeden Ürgüp, Kolağası Konağı'nın içini de kütüphanesi, kitap okuma salonu ve sohbet mekanı olarak düzenleyerek, Sivas halkının hizmetine sunacaklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz