Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Rektörlük Seçimi Tamamlandı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)’nin yeni rektörünü belirlemek için öğretim üyeleri sandık başına gitti. Seçim sonuçlarına göre...

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)’nin yeni rektörünü belirlemek için öğretim üyeleri sandık başına gitti. Seçim sonuçlarına göre Prof. Dr. Faruk Kocacık (204), Prof. Dr. İlyas Dökmetaş (192) ve Prof. Dr. Ömer Cevit (166) ilk üç sırada yer aldı.

Divan başkanlığını Prof. Dr. Taner Erselcan’ın, üyeliklerini ise Doç. Dr. Mehmet Şimşir ve Yrd. Doç. Dr. Abdullah Pakoğlu‘nun yaptığı seçimlerde oy kullanma işlemi sabah başladı. Adaylık tespitinden sonra, adaylara kura ile oy kullanımı için yerleri belirlendi.

Öğretim üyeleri daha sonra rektörlük için aday olan mevcut rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Prof. Dr. Ömer Cevit, Prof. Dr. Mehmet Çimen, Prof. Dr. Işık Yılmaz, Prof. Dr. Fahrettin Göze, Prof. Dr. Alim Yıldız ve Prof. Dr. Faruk Kocacık için oy kullandı.

Reklam
Reklam

675 öğretim üyesinden 646’sının oy kullandığı seçimde 29 oy ise kullanılmadı. Sayımda 646 oydan 634 oy geçerli sayıldı.

Sonuçlara göre Prof. Dr. Faruk Kocacık 204, Prof. Dr. İlyas Dökmetaş 192 ve Prof. Dr. Ömer Cevit 166, Prof. Dr. Alim Yıldız 31, Prof. Dr. Mehmet Çimen 18, Prof. Dr. Fahrettin Göze 12 ve Prof. Dr. Işık Yılmaz ise 11 oy aldı.
İlk 6 sırada yer alan isimler Yükseköğretim Kurulu'na gönderilecek.

Rektör İlyas Dökmetaş, seçimin ardından yaptığı açıklamada, demokrasilerde seçimin çok önemli olduğunu belirterek, “Öğretim üyelerinin tercihi budur. Bu üç aşamalı rektörlük seçiminin 1. ayağıdır. 2. ve 3. aşamaları bekleyeceğiz. Biz buradaki tutanakları pazartesi bir tutanakla Yükseköğretim Kurulu'na göndereceğiz. Ülkemiz, şehrimiz ve üniversitemiz için hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: