'Sivas Demir Çelik satılamıyor'

İSTANBUL (İHA) - Tutuklu Erol Evcil hakkında açılan dava kapsamında üzerine tedbir konulan Sivas Demir Çelik Fabrikası'nın TMSF tarafından satışına, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından daha önce konulan tedbir kararı engel oldu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 88 milyon 300 bin YTL muammen bedelle açık artırma usulü ile satışa çıkaralıcağı duyurulan Sivas Demir Çelik Fabrikası'nın hakim ortağı Selahattin Rüstemoğlu, avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurarak satışın yasalara aykırı olduğunu ifade etti. Mahkemeye sunulan dilekçede fabrikanın açık artırma yoluyla satışının telafisi ifade edilemiyecek derecede zararlar doğuracağı belirtildi. Dilekçede alacaklı konumundaki TMSF'nin satış yetkisinin olmadığının belirtilmesi istendi. Fabrikanın satışının hukuka aykırı olduğu ifade edilen dilekçede konu ile ilgili uzman görüşleri mahkemeye sunuldu.

Reklam
Reklam

Dilekçeyi değerlendiren İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, dava kapsamında el konulup idaresi kayyım olarak TMSF'ye devredilen şirketler üzerinde tedbir kararının devam ettiğini hatırlatarak, bu durumda mülkiyetinin çekişmeli olduğunu belirtti. Kararda şirketin suç örgütü ile ilişkisinin bulunması durumunda müsadere kararının verilebileceği, bu nedenle önceden konulmuş olan tedbirin satışa engel olduğu belirtildi.

Mahkeme, bu konuda Bursa 7. İcra ve İflas Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda da aynı yönde karar verildiğini hatırlatarak tedbirin satışa engel olduğunu ifade etti. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, kararın bir örneğinin de TMSF'ye gönderilmesine karar verdi.