Sivas Emniyet Müdürü Seyhan'dan Velilere Karne Uyarısı

Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, velilere karne uyarısında bulunarak, "Velilerimizden ne türlü karne olursa olsun çocuklarına sevgi ve ilgilerini

Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, velilere karne uyarısında bulunarak, "Velilerimizden ne türlü karne olursa olsun çocuklarına sevgi ve ilgilerini devam ettirmelerini, şiddete yönelik hareketlerin onları evden kaçıracağını ya da daha olumsuz şartlara itebileceğini göz önünde bulundurmalarını istiyoruz" dedi.

Seyhan, makamında düzenlediği basın toplantısında, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle hem öğrencileri hem velileri uyarmak istediklerini belirtti.

Ailelerden kötü gelen karneler için çocuklarına şiddet uygulamamalarını isteyen Seyhan, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Velilerimizden ne türlü karne olursa olsun çocuklarına sevgi ve ilgilerini devam ettirmelerini, şiddete yönelik hareketlerin onları evden kaçıracağını ya da daha olumsuz şartlara itebileceğini göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın mutluluğu evinde aramalarını istiyoruz. Bu kaçmalar belki onların geleceklerin de olumsuz konular gündeme getirip, hayatlarını karartabiliyor. Onun için dikkat etmelerini istiyoruz, uyarıyoruz. Çünkü hayatta gördüklerimiz bunlar."

Çocukların evden kaçma nedenlerine de değinen Seyhan, şunları kaydetti:

"Diyoruz ki; 'mutluluğu evinizde arayın.' Herkes zengin olmuyor. Ama bir sofrada, bir ailenin oturup konuşması, dertleşmesi birbirleriyle iletişim sağlamasını her şeyin üstünde görüyoruz. Aile mutluluğu çok önemli bu mutluluk anne babanın karşılıklı konuşmaları. Maalesef bu kadına şiddet deyip geçmemek lazım. Onunla birlikte bu şiddet çocuğa da yansıyor, çocuklarda topluma karşı düşmanlık duyguları içerisinde hareket ediyor. Bıçaklama olayları daha çok kendimizi savunmak için ya da saldırı amaçlı kullanılıyor. Ancak bunlar hep birbirini tetikliyorlar. O nedenle bu karne konusunda velilerin daha dikkatli, daha uyanık olmalarını istiyoruz."

Reklam
Reklam

Seyhan, çocukların evden kaçma olaylarıyla ilgili terminal binasındaki turizm şirketlerini uyardıklarını, küçük yaştaki çocukları kendilerine bildirmelerini istediklerini söyledi.

Havaların ısınmasıyla çocukların kavşaklarda bulunan süs havuzlarına girdiklerini de anımsatan Seyhan, üzücü olayların yaşanmaması için bu konuda çalışma yapacaklarını belirtti.

Seyhan, bu çocukların müdürlüklerinin imkanlarından yararlanabileceğine dikkati çekerek, velilerin çocuklarını müdürlüklerinin düzenlediği basketbol, futbol, satranç gibi kurslara getirerek, emanet edebileceklerini kaydetti.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: