Sivas Emniyeti’nde sertifika töreni

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Temel Takip ve...

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Temel Takip ve Araçlara Operasyonel Müdahale Kursu” sertifika töreni düzenlendi. Sivas Emniyet Müdürlüğü Muzaffer Çetin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Vali Ali Kolat, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, emniyet müdür yardımcıları, il emniyet müdürlüğü personeli ve basın mensupları katıldı.

Törende konuşan Vali Ali Kolat, “Emniyet Teşkilatı ülkemizin önemli kuruluşlarından birisidir. Teşkilat son yıllarda ciddi atılımlar gerçekleştirdi. Bu atılımın temelinde eğitim yatmaktadır. Ben de uzun yıllar Emniyet Genel Müdürlüğü’nde eğitimden ve personelden sorumlu görevlerde bulundum. İç içe olduğum bu teşkilatta eğitimin çok önemli olduğunu biliyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Teşkilatın eğitim konusunda aldığı mesafelerin dış ülkelerin dikkatini çektiğini ve birçok ülkenin çeşitli branşlarda kendi emniyet mensuplarına Türkiye'de eğitim aldırmak için müracaat ettiğine dikkat çeken Kolat, "Biliyorsunuz Sivas’ta da Afganlar eğitime tabi tutuldu. Ağustos ayında bir grup Afgan eğitim için yine ilimize gelecek.” şeklinde konuştu.

Eğitimin hem polisin güvenliği hem de vatandaşın güvenliği için önemli olduğunu belirten Vali Kolat, “Halkın güvenini kazanmak, suçlunun polisi caydırıcı bir unsur olarak görmesi, hızla gelişen teknolojiyle birlikte artan suçlara karşı çözüm üretebilmek için hizmet içi eğitimler önem arz etmektedir. Kursun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ise tüm şubelerin, personelin her türlü tehlikeye, soruna hazırlıklı olması için sık sık hizmet içi eğitimden geçtiğini söyledi.
Konuşmaların ardından kaçakçılık operasyonlarında görev alan personele başarı belgesi, kursu başarı ile bitiren personele de sertifikaları verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: