Sivas Hanımeli Çarşısı'ndaki ürünler, il dışında satılacak

Sivas'taki Hanımeli Çarşısı'nda üretilen ürünlerin, il dışında satılacağı bildirildi.

Sivas'taki Hanımeli Çarşısı'nda üretilen ürünlerin, il dışında satılacağı bildirildi.

Sivas Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Belediyesi Hanımlar Kültür Merkezi'ne bağlı Hanımeli Çarşısı'na Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün eşi Makbule Ürgüp'ten tam destek geldi.

Çarşıdaki ürünler, Makbule Ürgüp'ün girişimleriyle İstanbul, Ankara gibi Sivaslıların yoğun yaşadığı illere satılacak. İstanbul'dan gelen Sivaslı iş adamlarının eşlerine Hanımeli Çarşısı'nı gezdiren Ürgüp, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Burada satılan ürünlerden belediyemiz hiçbir kar almıyor. Ürünlerin satışından yapılan tüm gelirler ihtiyaç sahibi ürün sahiplerine veriliyor. Bizler de sevdiklerimize vereceğimiz hediyeleri buradan alarak katkı sağlayabiliriz. Kadınlarımız artık ev ekonomilerine katkı sağlıyor, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyorlar. Bizler de bu onurlu mücadeleye destek olalım."

İstanbul'daki Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri idari amiri Gönül Bozkur da İstanbul'da küçük ve yöresel anlamda hediyelik ürün bulmakta zorlandıklarını belirterek, "Burası, hanımlara yönelik çok güzel bir yer. Bundan sonra Sivas'tan çeşitli hediyeler alıp hem kadınlara destek olacağız hem de bunları yöresel hediyelerimizi sevdiklerimize dağıtacağız" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: