Sivas İl Özel İdaresi Cbs Çalışmalarını Sürdürüyor

Sivas İl Özel İdaresi Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) bürosu...

Sivas İl Özel İdaresi Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) bürosu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kırsal alanda yapılan ölçümlerle birçok coğrafi bilginin toplanarak, bilgisayar ortamına aktarılması ve toplanan verilerin işlenerek karar alma süreçlerinin hızlandırılmasını amaç edinen CBS’de, Cumhuriyet Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı'ndan danışmanlık hizmeti alınıyor. Bu kapsamda İl Özel İdaresinden 4 personel ileri düzey Coğrafi Bilgi Sistemleri eğitimi alarak arazi çalışmalarına başladı.

Reklam
Reklam

İl Özel İdaresi CBS bilgisayar donanımı ve KÖYDES, CBS, web uygulama yazılımının yüklenici firma tarafından teslim edilmesinin ardından kurulumları ile testleri yapılan sistemin veri tabanı yükleme ve güncelleme işlemleri de devam ediyor. Araziden veri toplama eğitimini de alan CBS personeli arazide veri tabanı modelleme ve geodatabase eğitimi sonrası veri toplama işlemlerine de başladı.

Sistemin idarenin işlerini kolaylaştıracağını ve zaman kaybının önüne geçileceğini vurgulayan İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Kurumumuz teknolojinin getirdiği yeniliklerden üst düzeyde faydalanarak maksimum seviyede verimlilik hedeflemektedir. Bu çalışmalardan bir tanesi de Coğrafi Bilgi Sistemleridir. Yapılan çalışmalar sonrasında verilerden karar alma süreci hızlanarak yerinde ve zamanında müdahaleler gerçekleştirilmiş olacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz