Sivas İl Özel İdaresi Kalkım Çermiği Jeotarmal Suyunu Satın Aldı

Sivas İl Özel İdaresi, Sivas ili Kangal ilçesi Kalkım Köyü’nde bulunan jeotermel kaynak suyunu, açılan...

Sivas İl Özel İdaresi, Sivas ili Kangal ilçesi Kalkım Köyü’nde bulunan jeotermel kaynak suyunu, açılan ihale sonucu satın aldı.

Maden Tetkik ve Arama Orta Anadolu 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan sondaj çalışmasında bölgede 28 ºC sıcaklığında, 24 lt/sn debide kaynak suyuna rastlandı. Doğal akışkanlığı 35 lt/sn olan jeotermal kaynak suyu için açılan ihaleyi Sivas İl Özel İdaresi kazandı.

Bölgede incelemelerde bulunan ve MTA yetkililerinden jeotermal suyu teslim alan İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü Erdoğan Altunküpe “Kalkım Jeotermal Kaynak Suyu İl Özel İdaremiz adına ruhsatlandırılacak. İlimiz için önemli bir kaynak olan bu su için işletmeye hazırlık çalışmaları müdürlüğümüzce yürütülecek ” dedi.

Reklam
Reklam

Kangal Balıklı Kaplıca ile Kalkım Çermiği’nin benzer pek çok noktası olduğuna dikkati çeken İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan ise “Kalkım jeotermal suyunda Kangal Balıklı kaplıcada bulunan C. Macrostomus ve G. Rufa türlerine ait balıklar bulunmaktadır. Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yenilenebilir enerji kaynaklarından olan jeotermal kaynaklar oldukça önem kazanmıştır. İlimizde de jeotermal kaynağın kullanım alanının genişletilmesi için özel işletmecilere ruhsat veren kurumumuz diğer taraftan da yatırımcıları ilimize çekmeye çalışmaktadır. Sivas’ımız, kültür turizminde, çalışmalarını aralıksız sürdürdüğümüz kış turizminde ve jeotermal kaynak zenginliği ile dikkat çeken kaplıca turizminde de adından sıkça söz ettiren bir il olacaktır. Kaynaklarımızın boşa akıp gitmesine izin veremeyiz, mevcut zenginliklerimizi değerlendireceğiz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: