Sivas Katliamı Protesto Edildi

Çorlu Atatürk Meydanında toplanan grup 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Otelde yaşanılan katliamı bir...

Çorlu Atatürk Meydanında toplanan grup 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Otelde yaşanılan katliamı bir kez daha protesto etti. Madımak Otelde yanarak hayatlarını kaybedenler anıldı.

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilmiş olan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin yakılması 35 kişinin yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesi ile sonuçlanmıştı. Sivas’ta yaşanılan bu katliam sonrası her yıl 2 Temmuz tarihinde madımak otelde hayatını kaybedenler anılıyor.

Reklam
Reklam

Bu sene’de Çorlu Atatürk Meydanında toplanan birkaç grup Sivas’ta ki katliamı protesto ettiler. Akşam Çorlu Atatürk Meydanında toplanan kalabalık önce sinevizyon gösterisini izledi. Daha sonra kalabalığın içinden söz almak isteyenler Sivas katliamı ile ilgili görüşlerini paylaştılar. Bunun yanı sıra ayrıca Çorlu Atatürk Meydanında toplanan kalabalık Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenleri de andı. Atatürk Meydanında toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: