Sivas Katlimanın 19. Yıldönümü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Sivas katliamının 19. Yıl dönümü nedeniyle...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Sivas katliamının 19. Yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada “Sivas katliamı ülkede kaos isteyenlerin; düşünen, üreten ve sorgulayan insanlara neler yapabileceğinin göstergesidir” dedi.

Sivas katliamında 33 aydının diri diri yakıldığını ve bu sırada katillerin zafer çığlıkları attığını söyleyen Dilek Akagün Yılmaz, katillerin yıllarca kol kanat gerildiğini öne sürdü. Hükümeti de gerekli adımları atmamakla suçlayan CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “Yüzü sanata, bilime, güzelliklere, yaşatmaya ve var etmeye dönük aydın insanlarının katledilişinin acısını hala yüreğimizde yaşıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin aydınlık geleceği için sanata, bilime ve sanatçılara her zaman ihtiyaç duyduğunu da belirten Dilek Akagün Yılmaz, “Ancak en az bunun kadar acı olan, insanların adalet duygularının örselenmiş oluşu ve güven duydukları kurumların bir bir ortadan kaldırılışını izlemek zorunda kalışlarıdır. Sivas’ta 33 aydınımızın diri diri yakılışı, bunun yapanların ise hak ettikleri cezaları almak bir yana; korunup kollanmalarının açıklanabilecek hiçbir boyutu yoktur. Azmettirenler, katiller ve katillere kol kanat gerenler işledikleri insanlık suçuna rağmen kendi vicdanlarında kendilerini aklayabiliyorlarsa da milletimizin vicdanında hak ettikleri cezalara çoktan çarptırılmış ve nefretle anılır hale gelmişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha cehalet ateşinde yakılarak öldürülen 33 aydınımızın ruhlarının şad olmasını diliyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: