Sivas köftesi güvenle tüketilecek

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Sivas köftesinin tüketilmesini teşvik etmek amacıyla "Tescilli Sivas Köftesini Tattınız mı-" sloganıyla bilboard ve

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Sivas köftesinin tüketilmesini teşvik etmek amacıyla "Tescilli Sivas Köftesini Tattınız mı-" sloganıyla bilboard ve afiş çalışması başlattı.

STSO'dan yapılan açıklamada, Sivas'ın temel damak tatlarından biri olan Sivas köftesini gelecek nesillere aynı tat ve lezzette aktarmak amacıyla STSO tarafından tescili alınan Sivas köftesinin yetki belgeli işletmelerde güvenle tüketilebileceği kaydedildi.

Bu kapsamda, Sivas köftesinin tüketilmesini teşvik etmek amacıyla şehir merkezinde "Tescilli Sivas Köftesini Tattınız mı-" sloganıyla bilboard ve afiş çalışması yapıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Afişlerde tüketicilerden, "Bu bayrağı gördüğünüz her yerde güvenle tüketebilirsiniz" mesajıyla STSO logolu bayrağın asılı bulunduğu işletmeleri tercih etmeleri istendi.

Sivas köftesi tescil belgesi almak isteyen iş yerlerinin STSO'ya müracaat ettikten sonra köfte numuneleri alındığı, Cumhuriyet Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü ekiplerinin laboratuvarda yaptığı incelemenin ardından bu numunelerin Sivas köftesi standardına uygun olup olmadığına karar verildiği belirtildi.

Sertifika almaya hak kazanan işletmelere yetki belgeleri verildiği ve bu işletmelerin aldıkları belgeyi iş yerlerinin görünen bir yerine asarak, Sivas köftesini standartlara uygun bir şekilde güvenle satışa sunabileceği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: