Sivas Kültür Envanteri, 2 ciltlik kitapta toplandı

Sivas’ta Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından kentin kültür envanteri çıkarılarak 2 ciltlik kitap olarak...

Sivas’ta Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından kentin kültür envanteri çıkarılarak 2 ciltlik kitap olarak basıldı.1052 sayhadan oluşan 2 ciltlik kitapta Sivas’ın tarihi eserleri ile ilgili geniş bilgiler yer alıyor. Vali Kolat, kitabın bugüne kadar yapılan en kapsamlı çalışma olduğunu kaydetti.

Sivas Kültür Envanteri adıyla bastırılan kitap Vali Ali Kolat’ın da katıldığı programla tanıtıldı. Tarihi Çevre, Kültür ve Sanat evinde düzenlenen programda konuşan Vali Kolat, 2 ciltlik kitapta Sivas’ın toplam 497 adet tescilli kültür varlığı ile ilgili geniş bilginin bulunduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kolat, 3 yıllık bir çalışma sonucunda ortaya çıkan kitabın 1000 temel eser serisinin bu kitaplarla birlikte 29’a çıktığını kaydetti. Kitapta Sivas’ın 9 doğal sit,192 adet arkeolojik sit ve 296 adet anıt eser olmak üzere toplam 497 tescilli kültür varlığı ile ilgili bilginin yer aldığını belirten Vali Kolat, ayrıca tarihi eserler ile ilgili bin 723 fotoğraf, 142 harita-kroki ve 50 adet makale bulunduğunu dile getirdi.

Bin 52 sayfa olarak basılan kitabın bugüne kadar yapılan en kapsamlı çalışma olduğunu anlatan Kolat, "Bu çalışma önemli bir arşiv oluşturacaktır. Yapılan çalışma ile Sivas'ın geçmişi ile geleceği arasında bir köprü kurulmuştur.” dedi. Kolat kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise Sivas’ta bugüne kadar yapılan çalışmaların bu kitapla taçlandırıldığını kaydederek, Sivas'ta yapılan bütün çalışmalarda bu kitabın başvuru kaynağı olacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: