Sivas Müftüsü Şahin: Ramazan, Birlik Ve Beraberliği Pekiştirdi

Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, Ramazan ayının toplumdaki birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyledi.Yusuf Şahin, Sivas Müftülüğü...

Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, Ramazan ayının toplumdaki birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyledi.

Yusuf Şahin, Sivas Müftülüğü personeliyle Çimen Gurme Lokantası'nda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar, Üsküdar Büyük Selimiye Camii müezzini Fikri Sezer'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Paşa Camii imamı Abdullah Koç'un ezan okumasıyla oruçların açılması ve yemeklerin yenilmesinin ardından konuşan Müftü Yusuf Şahin, İslam'ın yüce emirlerinin öğretilmesinde ön ayak olan mesai arkadaşlarıyla iftarda bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Şahin, rahmet ayı Ramazan'ın kıymetini bilen ve günahlardan arınmış bir şekilde bayrama ulaşan kullardan olmayı diledi.

Reklam
Reklam

Ramazan ayının birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyleyen Şahin, 4. kez personeliyle iftarda buluştuğunu hatırlattı. Şahin, şöyle devam etti: "Sizler Peygamber'in (sav) varislerisiniz, Yüce Kur'an'ı öğretiyorsunuz, Cenab-ı Allah'ın özel seçtiği insanlarsınız, bunun değerini çok iyi bilmeliyiz. Görevlerimizin kıymetini bilelim. Ancak bilerek bir ihmal söz konusu olursa bunun hesabı ağır olur. Biz belki kurtuluruz ama çocuklarımız torunlarımız bunun bedelini öder. :Bu görevin çok hassas olduğunun bilincinde olduğunuzu ümit ediyorum."

Müftü Şahin, her namazda insanlığın birliği ve beraberliği ile dünyaya barışın hakim olması için duaların esirgenmemesini de istedi.

Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin'in yemek duası yapmasının ardından program sona erdi. İftara Diyanet İşleri Başkanlığı vaizi ve Bolu eski Müftüsü Yaşar Yaprak, emekli müftü Ahmet Akgül, müftülük personeli ile emekli imamlar ve çok sayıda cami imamı katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: