Sivas Olaylarının Yıl Dönümü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, bu ülkede dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, bu ülkede dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun herkesin kardeşçe ve birbirinin inançlarına saygılı olarak yaşaması gerektiğini belirterek, Sivas'ta 20 yıl önce yapılan ve 37 kişinin öldüğü saldırının insanlık suçu olduğunu söyledi.

Özcan, 2 Temmuz 1993 günü Sivas’ta meydana gelen ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, etnik köken ve mezhep nedenleri öne sürülerek Cumhuriyete karşı işlenen suçların her şeyden önce bir insanlık suçu olduğunu vurguladı. Bu tür olayların Türkiye’de daha önceleri de sahnelendiğini kaydeden Özcan, bu ülkede dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun herkesin kardeşçe ve birbirinin inançlarına saygılı olarak yaşaması gerektiğini, 20 yıl önce meydana gelen ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın insanlık suçu olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Türkiye üzerinde her dönemde belli gruplar tarafından farklı başlıklar altında oyunlar oynandığını ifade eden Özcan, bugün de bu tür oyunların devam ettiğini, ancak yabancıların ve onların yerli işbirlikçilerinin bu oyunlarının hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını vurguladı.

Özcan, 20 yıl önceki olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilerken, bu katliamın sorumlularının halen hak ettikleri cezaya çarptırılmamasının kamu vicdanını ciddi bir şekilde rahatsız ettiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: