Sivas Olaylarının Yıl Dönümü

Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, Sivas olaylarının 20. yıl dönümüyle ilgili, "Sivas olaylarında yakılan ve yakan ateş sönmüş olsa da yakınlarını ve sevdiklerini bu olayda yitirenler başta olmak üzere adalete inananların ve hukuku üstün tutanların içindeki yangın sönmemiştir" dedi.

Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, Sivas olaylarının 20. yıl dönümüyle ilgili, "Sivas olaylarında yakılan ve yakan ateş sönmüş olsa da yakınlarını ve sevdiklerini bu olayda yitirenler başta olmak üzere adalete inananların ve hukuku üstün tutanların içindeki yangın sönmemiştir" dedi. Şarlan, yaptığı yazılı açıklamada, faillerinin, hukuk tanımazlardan olduğu, asıl suçluların halen belirlenemediği karanlık süreçte yaşamını çok acı biçimde yitirenleri dün olduğu gibi bugün de üzüntüyle andıklarını belirtti. Üzüntüyle geçen 20 yıllık süre zarfında, adaletin tecelli etmesi ve suçluların cezalandırılması adına yapılan girişimlerin cılızlığı, sonuçsuzluğu, zaman aşımı bahaneleri ve oyalayıcı tutumun, bir davanın pasifize edilmesinin ötesinde, hukukun etkisizleştirilmesi anlamına da geldiğini öne süren Şarlan, şunları kaydetti: "Sivas olaylarında yakılan ve yakan ateş sönmüş olsa da yakınlarını ve sevdiklerini bu olayda yitirenler başta olmak üzere adalete inananların ve hukuku üstün tutanların içindeki yangın sönmemiştir. Tarihimizin bu karanlık sayfasına menfur bir biçimde imza atan sadece maşaların değil asıl faillerin de cezalandırılması, suçları cezasız bırakmayacak hukuk sisteminin kurulması en büyük dileğimizdir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: