Sivas, savunma sanayinin yeni üretim üssü oluyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın talimatıyla Sivas ve Yozgat illerinde savunma sanayi ürünleri üretilebilmesi için...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın talimatıyla Sivas ve Yozgat illerinde savunma sanayi ürünleri üretilebilmesi için çalışma başlatıldı.
Bu kapsamda incelemelerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan Havacılık ve Uzay Sektörü Müdürü Dinçer Batırbek, Makine ve Gemi İnşaat Sektörü Müdürü Necmi Koldaş’tan oluşan heyet, Sivas Valisi Ali Kolat’ı ziyaret etti.
Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, Sivas’ta savunma sanayi alanında neler yapılabileceğini araştırmak üzere şehirde incelemelerde bulunmak için geldiklerini söyledi.
Savunma sanayi alanındaki en büyük 5 firmayı şehre getirdiklerini aktaran Güldoğan, “Bugün yerel yöneticiler ve sanayicilerle istişare yapacağız. Sivas’ta bu alanda neler yapabiliriz onları değerlendireceğiz. Sayın bakanımızın da direktifleri var yakından ilgileniyor. İnşallah Sivas’tan savunma sanayi ürünleri çıkarmak için ilk adımı atmış olacağız.” dedi.
Sivas Valisi Ali Kolat’ta ziyaretten ve yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da bu konuyu yakından takip ettiğini ve daha önceki görüşmelerinde de dile getirdiğini hatırlatan Kolat, “Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın bu konuda çalışmaları var. Hep birlikte savunma sanayi anlamında 'Sivas’ta neler yapılabilir?' Bunun genel değerlendirmesini yapacağız. İnşallah iyi bir adım atmış oluruz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Kolat, heyete Sivas hatırası ürünler hediye ederken, Müsteşar Yardımcısı Güldoğan da Savunma Sanayi amblemli bir plaket verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz