"Sivas Tarih Şeridi" Çıkarıldı

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi tarih öğretmeni Orhan Paşazade, "Sivas Tarih Şeridi" adlı çalışma yaptı.

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi tarih öğretmeni Orhan Paşazade, "Sivas Tarih Şeridi" adlı çalışma yaptı.

Üstün yetenekli çocukların eğitim gördüğü merkezde görev yapan öğretmen Orhan Paşazade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivas'ın bilinen tarihinin resimlerle ve açıklamalarla ortaya konulduğu çalışması hakkında bilgi verdi.

İlk çağlardan itibaren Sivas'ta yaşamış medeniyetlerin ve önemli olayların anlatıldığı Sivas Tarih Şeridi'nin önemine dikkati çeken Paşazade, şunları kaydetti:

"İlkokulda sınıflarımızda tarih şeritleri vardı. İlk Çağ, Ortaçağ, Yeniçağ gibi tarih öncesi dönemleri anlatırdı. Taş Devri, Maden Devri gibi dönemler yer alırdı. İnternetten baktım, Roma İmparatorluğu'nun tarih şeridini, Hititler'in tarih şeridini ve buna benzer devletlerin tarih şeridini gördüm. Sivas'ın bir tarih şeridini yapma fikri oluştu. 'Sivas'ın da tarih şeridi olabilir mi-' diye düşündüm. Sivas hakkında yazılan tarih kitaplarını inceleyince, 'Sivas'ın bütün tarihini bir tablo haline getirirsek öğrencilerimiz bir bakışta tarih öncesi dönemlerden bu yıllara kadar olan olayları bir arada görebilirler' diye yorumladım."

Reklam
Reklam

Sivas'ın tarihinin, tarih öncesi devirlere dayandığını ifade eden Paşazade, "Arkeolojik araştırmalar sonunda elde edilen bilgiler Sivas'ın dünya tarihinde ilk kez yerleşim merkezlerinin kurulduğu Neolitik dönemden beri insanoğluna ev sahipliği yaptığını göstermektedir. İnsanoğlu, ilk kez Cilalı Taş Dönemi'nde yerleşik hayata geçmiş. İlk defa yerleşik hayata geçtiği yerlerden biri Sivas. Sivas merkezde ve ilçelerinde birçok arkeolojik çalışma yapılmış. Sivas, insanoğluna Cilalı Taş Devri'nden bu tarafa ev sahipliği yapıyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: